Annenin tahliye tepkisi

Antalya'da market işleten Gülay A., 5 yaşındaki kızına cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürdüğü 56 yaşındaki M.K.'nın sağlık gerekçesiyle tahliye edilmesine tepki gösterdi.

25 Nisan 2015 Cumartesi 14:16
Annenin tahliye tepkisi
Geçen yıl ağustos ayında alışveriş için gittiği bakkalın 5 yaşındaki kızına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan M.K., ceza ehliyeti olmadığına dair raporu mahkemeye sunarak tahliyesini talep etti. Suçsuz olduğunu, cinsel saldırıda bulunmadığını, çocuğu sadece kucağına alıp sevdiğini ileri süren M.K., sağlığının da cezaevinde kalmaya elverişli olmadığını söyledi. Bir başka hastaneden yeni bir rapor alınmasına karar veren mahkeme, tahliye talebini reddetti.

6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe gönderen M.K., 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara itiraz etti. M.K.'nın itirazını değerlendiren Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine hükmetti. Karar üzerine M.K. tahliye edildi.

Bunu bir sonraki duruşmada öğrenen cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen çocuğun annesi Gülay A., duruma tepki gösterdi. Duruşmada söz alan Gülay A. sanığın tahliye edilmesine üzüldüğünü söyledi. Gülay A., "Sanığın tahliye edildiğini, duruşma öncesi kendisini görünce öğrendim. Sabahtan beri adliyede izliyorum. Yanında kimse yok. Demek ki sağlığı yerinde. Gayet sağlıklı. Herhangi bir muhtaçlığını da görmedim. Böyleyken nasıl tahliye edildiğini anlamıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti tahliye kararını 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiğini belirterek, duruşmayı erteledi.

'KIZIMI ADAMIN KUCAĞINDA GÖRDÜM'

Gülay A., duruşma sonrasında gazetecilere yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Kundu'da bir market işletiyorum. Kızım da dükkanın önünde oynuyordu. Bu sırada dükkana bir adam geldi. Küçük su istedi. Ben kendisini hiç görmemiştim. 'Yeni mi taşındınız' diye sordum. Bana komşu sitede oturan kızının yanına geldiğini söyledi. Alışverişini yaptıktan sonra dışarı çıktı. Bir süre sonra gözüm, dışarıyı gösteren kamera görüntülerine takıldı. Ekrandaki görüntüde kızımı bu adamın kucağında gördüm. Bacaklarını bükmüş, kızımı kucağına almıştı. Garip garip hareketlerde bulunuyordu. Kızımın göğüs bölgesine ve cinsel organına dokunuyordu. Bunu görünce hemen jandarmayı aradım. Sonra baktığımda adam gitmişti. Kamera görüntülerini tekrar izleyince kızımı 5 dakika kadar kucağında tuttuğunu gördüm. Kızım da olanları anlattı. Jandarma gelince komşu sitede kendisini bulduk. Gözaltına alındı."
 

Son Güncelleme: 25.04.2015 17:13
Anahtar Kelimeler:
Tahliye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.