ANFAŞ'taki mali krize geçici çözüm

ULUSLARARASI Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık (Growtech) Fuarı'nın gereksiz bir yatırım olduğunu söyleyen Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) Başkanı Ali Bıdı, “Growtech, kendisi için çekilen krediyi ancak 20 yılda amorti eder. Şimdi kasada para yok. Ödenmesi gereken 150 bin Euro'luk senedi 9 Ekim'de ödeyemedik. Ben şahsi hesabımdan 12 Ekim'de bu borcu ödedim. Senet temerrüde düşseydi, şirketin işi zordu" dedi.

16 Ekim 2020 Cuma 10:47
ANFAŞ'taki mali krize geçici çözüm

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) 

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, geçmişte gereksiz yatırımlar yapıldığı belirterek, bunun faturasını şimdiki yönetim çektiğini söyledi. Gereksiz yatırımların içinde en önemlisinin Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık (Growtech) Fuarı olduğuna dikkati çeken Bıdı, “Growtech'ten yılda bir kez iyi gelir elde ediliyor. Ancak, bu fuar için yapılan yatırım kendisini ancak 20 yılda amorti eder. Geçmiş Mustafa Çalık yönetimi Growtech yatırımını gündeme getirdiğinde, Sadık Badak yapılacak olan yatırımın altından kalkılamayacağını söyledi. Ancak, ne var ki Sadık Badak başkanlık koltuğuna oturduğunda, Çalık yönetiminde karşı geldiği yatırımın düğmesine bastı" dedi.

Growtech yatırımını gündeme getirdiği zaman Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıvrak'ın, Sadık Badak'a yazılı önerge vererek, “Bu yatırım doğru değil. Bu mali tablo ile bu yükün altından kalkamayız. 4-5 yıla mali krize girerek" dediğini hatırlatan Ali Bıdı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Sadık Badak bu uyarıya rağmen yatırımı yaptı. Bugün Ali Kıvrak haklı çıktı. Biz bu yatırıma rağmen, ANFAŞ'taki çarkı döndürmeyi başardık ve bugüne kadar Badak yönetiminden kalan 2 milyon 54 bin Euro krediyi ödedik. Halen 4 milyon 500 bin Euro kredi borcumuz var. Pandemiden dolayı 2020 fuarlarımız iptal oldu. Kasaya para girmeyince, ödenmesi gereken kredinin taksit vadesi geldi. Kasaya para koymak için 19 Eylül'de sermaye artırımına gittik. Fakat, 9 Ekim'de ödenmesi gereken senedin taksiti için yeterli zamanımız yoktu. Böylece, kasamızda para olmadığı için 9 Ekim'deki 150 bin Euro borcu ödeyemedik. Senedin temerrüde düşmemesi için ben kendi şahsi hesabımdan, borç düşmek kaydıyla 12 Ekim'de 150 bin Euro'yu ANFAŞ hesabına yatırdım. Bu vadesi gelen senet temerrüde düşseydi, ANFAŞ'ın bankalara olan kredi puanı düşerdi ve bir daha kredi çekmemiz zorlaşırdı. İşimiz zorlaşırdı. Ben bu girişimimle bunun önüne geçtim. Sermaye artırımının ardından, pandemi sorununu da aşarak yapacağımız fuarlarla kalan krediyi ödeyeceğimizi umut ediyorum."

Son Güncelleme: 16.10.2020 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.