Anadolu Hastanesi 14 Kasım Diyabet Günü'nü kutladı

ANADOLU Hastaneleri, 14 Kasım Diyabet Günü'nde farkındalığı artırmak adına 6 hastanesinde, hastaların kan şeker ölçümlerini yaptı. Ölçümü yapılan hastalar diyabet hakkında bilgilendirildi.

14 Kasım 2020 Cumartesi 15:58
Anadolu Hastanesi 14 Kasım Diyabet Günü'nü kutladı

ANTALYA, (DHA) -

Antalya'nın markası olan Anadolu Hastaneleri yetkilileri, hastalıklar ve tedavi yöntemleri ile ilgili hastaları bilgilendirmenin öncelikleri olduğunu vurgularken, 14 Kasım Diyabet Günü'nde farkındalık adına Kemer'den Alanya'ya kadar 6 grup hastanesinde, vatandaşları bilgilendirmek için diyabet standı kurdu. Kurulan stantlarda talep edenlerin ve hastaların kan şeker ölçümleri yapıldı. Hastaları şekerlerinin düzenli ölçülmesi, diyabetin farkında olmaları konusunda bilgiler verildi.


KAN ŞEKERİNİ DENGEDE TUTACAK BESİNLER TÜKETİLMELİ

Şeker hastalığı olarak da adlandırılan diyabet sık görülen, kontrol altında tutulmazsa erken yaşta ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölüme yol açan, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunu. Yaşam boyu izleme ve tedavi gerektiriyor. Bununla birlikte etkin yönetildiğinde normal yaşam kalitesi ve yaşam süresi devam ediyor. Şeker hastalığı ile mücadele etmenin en önemli silahı, yeterli ve dengeli besin öğelerini içeren sağlıklı bir beslenme eğitimi almak ve yaşamı ona göre düzenlemek. Beslenmede kan şekerini ani yükselten çikolata, şekerli kurabiye, kolalı içecekler gibi yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı.

​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.