Anadolu engereği için eylem planı

DOĞA Koruma ve Milli Parklar Antalya Bölge Müdürlüğü, dünyada sadece Antalya'da görülen ve nesli tehlike altındaki Anadolu engereğinin popülasyonunu ve yaşam alanlarının korunmasına yönelik 'tür eylem planı' oluşturacak.

06 Mayıs 2016 Cuma 10:45
Anadolu engereği için eylem planı
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Göçmen'in 5 yılda kurduğu 13'üncü kampta görüntülemeyi başardığı Anadolu'nun nadir türlerinden ve dünyada Antalya bölgesinde görülen Anadolu engereğinin korunması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, tür eylem planı hazırlayacak. Yaklaşık 42 yıl önce Prof. Dr. Abidin Budak tarafından ilk kez bulunan ve ancak 40 yıllık gizemin ardından 2014'te Prof. Dr. Göçmen tarafından fotoğraflanan Anadolu engereği için hazırlanan eylem planı, endemik türün yaşayan popülasyonunun ve yaşam alanlarının korunması amacını taşıyor. Eylem planının 13 Mayıs'ta yapılacak ihalenin ardından 165 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 06.05.2016 10:46
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.