Altıntaş’ta tek yetkili Büyükşehir

Çalkaya ve Altıntaş bölgesiyle ilgili imar sorununun çözümü için Aksu Belediyesi tarafından, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen yetkinin tekrar geri talep edilmesine, Büyükşehir’den,  “Yetki Büyükşehir’indir. Yetkinin geri verilmesi yasal olarak mümkün değil” seklinde net bir yanıt geldi.

07 Ekim 2019 Pazartesi 16:26
Altıntaş’ta tek yetkili Büyükşehir

Bilindiği üzere kamuoyunda birçok mahallenin yer aldığı ve Çalkaya sorunu olarak bilinen bölgeyle ilgili imar sorununun çözümü için, “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Alanı” adı altında düzenlenen bir sulh nameyle, tüm yetkiler 31 Mart Yerel seçimleri öncesi Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.  Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, bölgenin imar planlarını hazırlamış ve tapular üzerindeki bulunan şerhleri kaldırmıştı. 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir’de ki yönetim değişikliği sonrası Aksu Belediyesi, yetkinin tekrar kendilerine verilmesi yönünde bir talepte bulunmuşlardı. Bu talep Büyükşehir yetkililerince ret edilmişti.

Daha sonra Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve bazı meclis üyeleri bir ay öncesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yaptıkları hayırlı olsun ziyaretinde, bu sefer bu talebi sözlü olarak dile getirmişlerdi. Hatta gerçekleşen ziyarette, Başkan Şahin’in, Başkan Böcek’e, “ Bakan Bey, bizlere böyleyle ilgili ruhsat verdiniz mi? şeklinde soruları oluyor. Biz ne diyelim” söylemine karşılık, Başkan Böcek’in ise , “Ruhsatları Büyükşehir veriyor” deyin, diye karşılık verdiğini yazmıştık. Sonrası Başkan Şahin’in tatlı bir gözdağı vererek, “ Biz bu işi zorlaştırmak istemiyoruz. Yasal olarak alırız” dediğini gazetemizde duyurmuştuk. Bu gerilimlerden sonra, Başkan Şahin, şu şeklide kısa açıklama da bulunmuştu. Antalya Büyükşehir Belediyesiyle bir protokol imzaladık. Ancak aynı protokolde imar çalışmalarının bitmesiyle beraber yetkinin tekrar Aksu Belediyesi’ne verilmesi gerektiği yönünde yasal bir ibare var.”

İşte bu açıklamalara Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden cevap geldi. Yetki iadesinin yasal olarak mümkün olmadığını ifade eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Plancısı Yusuf Alper Gökçayı’nın açıklaması şu şekilde.

“Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen alanlarda, Antalya Büyükşehir ve Aksu Belediyesi’nin dahil olduğu protokol,”Sulhname” kapsamında; 5393 sayılı belediye kanunun 73’üncü maddesi uyarınca planlama ve uygulamaya, “İnşaat ruhsatı dahil” Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilidir”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.