Altınbeşik Üzüm Festivali başladı

İbradı'da bu yıl 28'incisi düzenlenen Altınbeşik Üzüm Turizm ve Kültür Festivali başladı.

05 Eylül 2014 Cuma 16:47
Altınbeşik Üzüm Festivali başladı
İbradı Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin açılış törenine İbradı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi, Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, Jandarma Komutanı Kıd. Bçvş. Bekir Aslan, İlçe Emniyet Amiri Muaz Fatih Çam'ın yanısıra kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende yöresel sanatçı Sami Demircioğlu ile İbradı Folklor Ekibi sahne aldı. Yörenin en iyi üzümünün seçildiği törende Seher Yürüyen birincilik ödülünü alırken, ikinciliği Ata Dalkıran, üçüncülüğü Mustafa Soydemir kazandı. Üzüm yarışmasında dereceye giren yarışmacılar plaketle ödüllendirildi.


HEDEF TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRMAK
Törende konuşan İbradı Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi, bu tür festivallerin ilçeyi geleceği taşıyacağını söyledi. Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da festivalin ilçedeki birlik ve beraberliği artıracağına değinirken şöyle dedi:


"Yörenin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmak ve başka illere göç etmiş hemşerilerin yılda bir kez de olsa memleketlerine gelmelerini teşvik etmek için bu festivali düzenliyoruz. Bölgede üzüm yetiştiriciliğini geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamak ve Altınbeşik Mağarası'nın tanıtımını yaparak turizm potansiyelini artırmak festivalimizin temel amaçları."


ALTINBEŞİK GEÇİSİ DÜZENLENDİ
Festival kapsamında Prof. Dr. Muammer Aksoy Kültür Evi'nde bir resim sergisi açıldı. Uluslararası Alternatif Turizm Kültür Sanat Çalıştay ve Festivali (ARTOROS) sanatçılarının yaptığı resimlerden oluşan sergi vatandaşların beğenisine sunuldu. Festivalde Türkiye'nin en büyük mağarası olan Altınbeşik Mağarası'na bir gezi düzenlendi. Tarihi, Düğmeli Evler tanıtıldı.


3 gün sürecek festivalin ikinci gününde Özkan Şenyurt ile ünlü türkücü Sümer Ezgü sahne alacak. Festivalin son gününde mahalli sanatçı Hüseyin Dere konser verecek.
 

Son Güncelleme: 05.09.2014 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.