ALTINBEŞİK MAĞARASI ZİYARETÇİ ÇEKİYOR

Antalya'nın İbradı İlçesi'nde, Türkiye'nin bilinen en büyük yeraltı mağarası Altınbeşik, sürekli artan oranda ziyaretçi akınına uğruyor.

07 Ağustos 2014 Perşembe 10:56
ALTINBEŞİK MAĞARASI ZİYARETÇİ ÇEKİYOR
Bayram tatilinin de araya girdiği son 15 günde yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret ettiği Altınbeşik Mağarası, ziyaretçilerine sarkıt ve dikitleriyle muhteşem bir görüntü sunuyor. Altınbeşik Milli Parkı içinde bulunan mağarayı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, mağara içindeki 200 metrelik gölde kayık ve botlarla gezintiye çıkıyor, 44 metre yüksekliğinde muhteşem traverten oluşumlara ulaşıyor. Bölgeye gelen konuklar, İbradı ilçe merkezindeki ve Ormana ile Ürünlü mahallelerindeki ünlü 'düğmeli evleri' de görme fırsatı elde ediyor.


Altınbeşik Mağarası'nın her geçen yıl artan bir cazibe merkezi haline geldiğini anlatan İbradı Belediye Başkanı CHP'li Serkan Küçükkuru, "Yaptığımız tanıtım çalışmaları sayesinde bölgenin bilinirliği daha da arttı" dedi. Başkan Küçükkuru, ziyaretçilerin mağaranın karstik yapısına ve travertenlerine hayran kaldığını, mağaranın içinin güneş enerjisi sistemiyle aydınlatıldığını söyledi.

Mağaranın tanıtımını da içeren geleneksel İbradı Üzüm Festivali'nin bu yıl 5-7 Eylül arasında düzenleneceğini ve kapsamının genişletildiğini belirten Başkan Küçükkuru, Akdeniz bölgesine gelen her turistin Altınbeşik'i görmeden ülkeden ayrılmaması gerektiğini kaydetti.



Son Güncelleme: 07.08.2014 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.