Alman gazetecilerden Alanya ziyareti

Medya Köprüsü Projesi kapsamında Antalya'da bulunan Alman gazeteciler, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek kent medyası hakkında bilgi aldı.

25 Nisan 2015 Cumartesi 14:25
Alman gazetecilerden Alanya ziyareti

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin hayata geçirdiği 'Medya Köprüsü Projesi'nde yer alan 8 basın kuruluşundan Alman 17 gazeteci, 1 hafta boyunca Türkiye'de ağırlandı. Proje kapsamında Alman gazeteciler Antalya, Burdur, Isparta ve Alanya'daki meslektaşlarıyla bir araya geldi. Gittikleri şehirlerde medya forumlarına da katılan Alman gazeteciler, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, kent ve medya hakkında bilgi aldı.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkan vekili Gaye Coşkun, "İlerleyen zamanlarda sizleri Alanya'da misafir etmek isteriz. Bundan dolayı mutlu oluruz. Eğer bizim için bir fırsat oluşursa Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla bizler de sizlerle bir kardeşlik anlaşması yapmak isteriz. Bu konuda birlikte çalışmak isteriz" dedi.

'ALANYA KÜÇÜK ALMANYA'

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de "Projemizin amacı Almanya, Türkiye ve Antalya'daki gazeteci örgütleri arasında işbirliğini geliştirmek, sivil toplum diyalogu kurmak ve buna aracılık etmek. Yeryüzünün en güzel şehirlerinden birindeyiz. Sanırım bu şehrin gazetecileriyle kardeş olmayı Alman gazeteciler kabul edecektir. Alanya'da yaklaşık 4 bine yakın Alman yerleşik olarak yaşıyor. Alanya'ya 'Küçük Almanya' derler. Burada kurulacak bir kardeşlik, partnerlik köprüsü hem burada yaşayan Almanlar, hem de yaz döneminde gelen milyonlarca Alman açısından önem arz edecek. Nürnberg ile böyle bir kardeşliğe tanıklık etmek şahsen beni çok mutlu edecektir" diye konuştu.

10 aylık bir AB projesi olan Medya Köprüsü Projesi kapsamında Haziran ayında Alanya, Antalya, Isparta ve Burdur'dan toplam 20 gazeteci de Nürnberg'i ziyaret edecek.
 

Son Güncelleme: 25.04.2015 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.