Ali Bahar: Firmalar güç birliği yapmalı

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, Antalya'nın moralsiz ekonomisinin yeni fırsatlar yaratmak için kullanılması gerektiğini belirterek, firmaların kümelenme ve ortaklık kültürünü benimsemesi ile mevcut durumdan güçlenerek çıkabileceklerini söyledi.

27 Haziran 2016 Pazartesi 12:15
Ali Bahar: Firmalar güç birliği yapmalı
 Antalya'nın içinde bulunduğu moralsiz ekonomiyi değerlendiren Ali Bahar, firmaların ya da kurumların bireysel başarı peşinde koşmasının sorunun çözümüne katkı sağlamayacağını, artık farklı şeyler düşünüp durumu fırsata çeviren somut adımlar atılması gerektiğini söyledi. 



FIRSAT KISMINA ODAKLANMALIYIZ



Bu gibi durumların geçmişte de yaşandığına dikkat çeken Bahar, “Günü kurtaran çözümler ile sorunun aşılamayacağı ortada. Bu kriz bizi bambaşka, hiç bilmediğimiz bir yere götürüyor. Artık farklı şeyler düşünülmeli, daha önce denenmemiş farklı çözüm yollarına gidilmeli. Bu gibi durumlar kendi içerisinde yeni fırsatlar, yeni inovasyonlar barındırır. Artık 'Kriz var', 'Ekonomik sıkıntı var' gibi söylemleri bir kenara bırakıp bunların finansal çözümlerine ve mevcut durumun fırsat tarafına odaklanmamız gerekiyor" dedi. 



ARTIK POZİTİFE YÖNLENMELİYİZ



Mevcut duruma ilişkin çok ayaklı çözüm yolları bulunduğunu aktaran Bahar, “Artık çözüme, fırsatlara, en önemlisi pozitife odaklanmamız gerekiyor. Şu anki mevcut durumu fırsata çevirmenin en önemli yollarından biri masraf yapısı aynı olan, aynı işleri yapan benzer firmaların kaynak israfını bir kenara bırakıp ortaklık kültürüne doğru adım atmaları veya bunları konuşmaya başlamasıdır. İşadamlarının ortaklık ve birleşmeye giderek finansman, satış, insan kaynağı, yönetim gibi faktörlerde güçlenmeleri en önemli çözüm yollarından birisidir. İşadamları arasında kümelenme ve ortaklık kültürünü geliştirerek krizi fırsata çevirmeliyiz. Böylece firmalarımız şu an yaşanan durumdan daha da güçlü çıkabilecektir. Karlılıklarını bu yolla artırmaları halinde mevcut durum sonrası Akdeniz'de daha güçlü firmalar ile karşılaşılması sürpriz olmayacaktır" diye konuştu. 



ŞEHRİN DİNAMİKLERİ BİR ARAYA GELMELİ



İkinci olarak şehrin tüm dinamiklerinin bir araya gelerek ortak bir çözüm yolunda hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Bahar, şöyle konuştu:



“Ortaklık kültürünü önce şehrin dinamikleri benimseyip hayata geçirmeli ve ortaya çıkacak alternatifler üzerinden firmalara öncülük edilmelidir. Bu, 'Ben Antalya'yım', 'Antalya'yı temsil ediyorum' diyen tüm kurum ve kuruluşların bir sorumluluğudur ve artık çözüm odaklı, ileriye adım atma gayreti içinde olan bir birlikteliğin zamanı gelmiştir. Ayrıca devletimizin Antalya'ya ilgisi turizmle sınırlı kalmamalı. Devletimizin güçlü elini tüm sektörlerimizin üzerinde hissetmek istiyoruz. Antalya'nın bu güne kadar ülkeye maksimum düzeyde katma değer sağlamış bir şehir olduğu unutulmamalı. Buradaki güçlü firmaların ülkemize sağladığı katma değerler göz önüne alındığında mevcut durumlarını koruyabilmeleri için bu desteği almalarının hakları olduğunu düşünüyoruz."

Son Güncelleme: 27.06.2016 12:16
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.