Alanya'yı tuvaline yansıtıp Avrupa'ya taşıyacak

AVRUPA'nın birçok ülkesinde resim sergisi açan Azerbaycanlı ressam 55 yaşındaki Eldar Zeynalov, Antalya'nın Alanya İlçesi'ni yaptığı resimlerle Avrupa'da tanıtacak.

28 Nisan 2016 Perşembe 12:15
Alanya'yı tuvaline yansıtıp Avrupa'ya taşıyacak
Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri İsa Arı, yurtdışı görevi sırasında tanıştığı Azeri ressam Eldar Zeynalov'u Alanya'ya davet etti. Davet üzerine bu yıl başında tatil için ilçeye gelen ressam Zeynalov, Alanya'nın tarihi ve doğal güzelliklere hayran kaldı. Almanya, İtalya, İngiltere ve Fransa'da resim sergileri açan Eldar Zeynalov, hayran olduğu Alanya'yı tuvallerine yansıtmak amacıyla kısa süre önce tekrar ilçeye geldi. İlçenin tarihi ve doğal güzelliklerinin resimlerini yapmaya başlayan Zeynalov, bunları Avrupa'nın ünlü sergilerinde sanatseverlerin beğenisine sunacağını söyledi.



'BU KEZ FIRÇAMI DA GETİRDİM' 



800 yıllık Alanya Kalesi ile tarihi Kızılkule ve Tersane'yi tablolarında canlandırmak istediğini anlatan Zeynalov, Alanya'nın hem Asya hem Avrupa'yı bünyesinde barındıran nadir şehirlerden biri olduğunu kaydetti. İlçenin tarihi ve doğası bakımından büyüleyici olduğunu vurgulayan Zeynalov, "Doğa ve tarihinin yanında birçok dünya milletinden oluşan nüfusuyla da birçok değeri barındırıyor. Benim Avrupa'da galerilerim var. Dünyayı gezerek, oralarda resimler yaparak sergiler açarım. Avrupa dışında hem Azerbaycan'ı hem de Türkiye'yi sergilerime taşımak istedim. Daha önce Alanya'ya tatile gelmiştim. Bu gelişimde tuval ve fırçamı getirerek bu güzelliği resmetmek istedim. Alanya'daki tarihin damarlarına girerek her bir noktasını resmime yansıtmak istiyorum" diye konuştu.



İLK SERGİ NAHÇIVAN'DA 



Alanya Kalesi'nden şehrin genel görüntüsü ve Kızılkule'yi tuvaline yansıtarak çalışmalarına başlayan Zeynalov, burada yapacağı eserleri önce 23- 27 Mayıs'ta Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenecek Dünya Ressamlar Festivali'nde sergileyeceğini kaydetti. Zeynalov daha sonra Avrupa'nın farklı ülkelerinde resim galerilerinde açacağı sergilerde Alanya resimlerini sanatseverlerin beğenisine sunacağını anlattı.

Son Güncelleme: 28.04.2016 12:23
Anahtar Kelimeler:
Antalya Alanya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.