Alanya'ya 112 istasyonu

ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Alanya'da açılan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu (ASHİ) hizmete başladı.

26 Ocak 2017 Perşembe 15:49
Alanya'ya 112 istasyonu
İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür yaptığı açıklamada, Alanya'da daha önce 5 olan ASHİ sayısının Demirtaş Mahallesi'ne açılan yeni istasyonla 6'ya yükseldiğini söyledi. 2016 yılında Alanya'da istasyon başına düşen yıllık vaka sayısının ortalama 2740 olduğunu belirten Dr. Hülür, yeni istasyonun hizmet vermeye başlamasıyla bu sayının il ortalaması olan 2353'ün altına düştüğünü kaydetti. Alanya'nın 1827 kilometrelik yüzölçüme sahip olduğunu, 2015 yılı verilerine göre de nüfusunun 291 bin 643 olduğuna değinen Dr. Hülür, turistlerle hizmet verilen nüfus ise 349 bin 913 olduğunu ifade etti.

İlçedeki en etkin iş kolu haline gelen turizmin bölgede hızlı nüfus artışına neden olduğuna değinen Dr. Ünal Hülür, "60 kilometreyi bulan kumsal ve sahil şeridine sahip ilçede 39 mahalle, 68 köy bulunmaktadır. Alanya'ya gelen turist sayısı da göz önüne alındığında istasyon başına yaklaşık 58 bin 319 kişiye hizmet verilmekte" dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri Yönetmeliği'nde yer alan 'Her 50 bin nüfusa bir ASHİ hizmet vermeli' standardına ulaşmayı hedeflediklerine işaret eden Dr. Hülür, "Yeni istasyon, Alanya'da hizmet veren istasyonların iş yükünü azaltacaktır. Diğer taraftan yöre halkına acil sağlık hizmetleri vermeye başlaması halkımıza daha hızlı, verimli, kaliteli hizmet verebilmemize imkan sağlayacaktır" dedi.

Son Güncelleme: 26.01.2017 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.