Alanyalı şefler madalyalarla döndü

Alanya Atınkepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD), Yunanistan'ın Selanik kentinde 26 Şubat- 1 Mart tarihlerinde düzenlenen 'Güney Avrupa Aşçılık Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü.

04 Mart 2015 Çarşamba 10:19
Alanyalı şefler madalyalarla döndü
Dünya Şefler Birliği'nin (WACK) düzenlediği yarışmaya AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden ve ekip kaptanı Cengiz Yıldız önderliğinde katılan Alanyalı aşçılar toplam 16 madalya kazandı. Nevzat Karaağaçlı display dalında merit, Savaş Taşar ise display dalında merit ve bronz, Uzakdoğu Mutfağı dalında bronz, kuzu yemeği dalında merit ve makarna dalında bronz madalya aldı. Hayrullah Demiray balık yemeğinde bronz, tatlı tabağında ve modern cüzine dalında merit, 2 kişilik ekip yarışmasında bronz madalya elde etti. Soner Efe de grand prix ekip yarışmasında gümüş, 2 kişilik ekip yarışmasında bronz, tatlı tabağı, vejetaryen yemeği, beef ana yemek ve modern cüzine dalında merit madalya kazandı.

YURTDIŞINDA İLK YARIŞ
AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden, ilk kez yurtdışında bir organizasyona katıldıklarını ve 24 ülkeden çok sayıda şefle kıyasıya yarıştıklarını söyledi. Dubaili aşçıların birinci olduğu yarışmanın WACS kurallarına göre yapıldığını belirten Özden, "Kriterlerin zor olduğu bir yarışmada kazanılan başarı bundan böyle derneğimizin çıtasını daha yukarılara çıkarmaya ve bölge aşçılarımızın eğitimine katkı sağlamada çok faydalı olacaktır. Ekibimiz yarışma dışında Atatürk'ün doğduğu evi, Selanik Türk Konsolosu Tuğrul Biltekin'i de ziyaret etti. Yarışmaya katılmamızda bize destek olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin'e teşekkür ediyoruz" dedi.
 

Son Güncelleme: 04.03.2015 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.