ALANYA'DA TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLADI

Alanya 11'inci Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, 7 ülkeden 10 heykeltıraşın katılımıyla başladı.

03 Kasım 2014 Pazartesi 18:27
ALANYA'DA TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU BAŞLADI
 Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği sempozyumun açılışı Alanya Belediye binası arkasındaki alanda yapıldı. Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Yabancılar Meclisi üyeleri, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katıldığı sempozyumun açılışında mermer bloğa ilk yontuyu Başkan Yücel attı.


'TANITIMDA KULLANILACAK'
Sempozyuma katılan heykeltıraşlara başarı dileyen Başkan Yücel, etkinlikte ortaya çıkan sanat eserleriyle yurt içi ve yurt dışında Alanya'nın tanıtılacağını anlattı. Sempozyumun amaçlarından birinin de çocuklara ve gençlere heykel sanatını tanıtmak olduğunu kaydeden Başkan Yücel, "Sempozyum alanına gelen öğrencilere sempozyumla ilgili doküman ve bilgiler verilecek" dedi.

YARIŞMANIN KONUSU SERBEST
Türkiye'den Fulya Asyalı, Özgür Turhan, Çağdaş Erçelik, Gürcistan'dan Valeria Jikia, Ivan Tsiskadze, Litvanya'dan Vytatuas Tallat Kelpsa, Ukrayna'dan Mikhail Levchenko, İspanya'dan Uli Schwander, Rusya'dan Vasilisa Chugunova ve İtalya'dan Paolo Benvenotti, 3 Aralık'a kadar serbest konulu yarışmada taşlara şekil verecek.

Son Güncelleme: 03.11.2014 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.