Alakır için ulusal eylem

Antalya'nın Kumluca İlçesi sınırlarında 7 köyü içine alan Alakır Vadisi'ni besleyen Alakır Nehri üzerinde yapılması planlanan 2 yeni HES'e karşı doğaseverler, 'Yeter artık, Alakır'dan elini çek' diyerek ülke çapında eylem yapmaya hazırlanıyor.

05 Eylül 2013 Perşembe 10:02
Alakır için ulusal eylem
Dereköy ve Büyükalan köylerinden doğarak, 70 kilometre boyunca Alakır Vadisi'ni besleyen ve bölge tarımı için önem arzeden Alakır Nehri üzerinde ÇED süreci başlatılan yeni HES projelerine karşı çevrecilerin eylemleri sürüyor. Alakır Nehri Kardeşliği (ANK) adı altında bir araya gelen çevreciler, HES'lerin yapılmaması için 20 bin imza toplamış ve bu imzalar Antalya Valiliği'ne teslim edilmişti.

ANK üyeleri öncülüğünde, 7 Eylül Cumartesi günü Antalya başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir ve birçok ilde, projelerin sahibi şirkete yönelik 'Yeter artık! Alakır'dan elini çek' sloganıyla eşzamanlı protesto eylemleri düzenleneceği açıklandı. 

Son Güncelleme: 05.09.2013 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.