AKTOB'dan THY tepkisi

THY'nin Antalya'ya direkt uçuşu olmadığını hatırlatan AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, “Almanya eski Başbakanı Gerhard Scröder'i Antalya'ya nasıl getireceğiz?" diye sordu. AKTOB yönetimi Bakanlar Kurulu'nun tek gündemi turizm olan bir toplantı yapmasını da talep etti.

16 Eylül 2013 Pazartesi 16:16
AKTOB'dan THY tepkisi
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'ne (AKTOB) ait Resort Dergisi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Resort Turizm Kongresi, 28-29 Kasım'da Antalya'da yapılacak olan 'Geleceğin Turizmi, Turizmin Geleceği' ana temasıyla 1500'e yakın katılımla gerçekleştirilecek. Kongrede Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder turizmcilere yeni dünya düzeni süreci ve turizmin etkilerini anlatacak.

Kongreye ilişkin duyuruyu, AKTOB Başkanı ve Resort Turizm Dergisi imtiyaz sahibi Sururi Çorabatır, Antalya Tanıtım AŞ Başkanı ve AKTOB 2'nci Başkanı Yusuf Hacısüleyman, AKTOB yönetim kurulu üyeleri Yeliz Gül Ege ve Hakan Süral İstanbul Titanic Hotel'deki toplantıda birlikte yaptı. AKTOB Başkanı Çorabatır, Türkiye'nin turizmde bugün geldiği noktanın uluslararası ayağında, bölgemizde ve rakip ülkelerdeki gelişmeler dikkate alındığında bu dönemde böyle bir kongrenin yapılmasının daha da önemli olduğunu söyledi.

YENİ DÜNYA DÜZENİNDE TURİZM
Dünyanın gündemindeki ekonomik tartışmalar sürerken, seyahat endüstrisinin kriz süreçlerindeki rolünün bu kongrede tartışılacağını belirten Sururi Çorabatır, kongreye Almanya eski Başbakanı Schröder'in katılarak, Avrupa ve Asya'da yaşanan gelişmelerle içine girilen yeni dünya düzeni ve bunun tek tek ülkelerle turizme etkilerinin anlatılacağını dile getirdi. Çorabatır, dünyadaki gelişmelerin ve bunların turizme olası yansımalarının, her biri kendi alanında uzman kişilerce sektörle paylaşılarak, tartışılıp değerlendirileceğini söyledi.

THY'YE TEPKİ
Kongreye havayollarının sponsorluğuna ilişkin soruyu yanıtlayan Sururi Çorabatır, Türk Hava Yolları'nın Barcelona'ya sponsor bir dünya markası olduğu gerçeğinden bahsederek, “THY başkanını da bu kongrede aramızda görmek istiyoruz. Bir dünya markası ama 11 milyonluk Antalya'da THY yok. Biz Gerhard Schröder'i Almanya'dan Antalya'ya nasıl getireceğiz? Direkt uçuş yok. Almanya'nın bir kentinden Antalya'ya Schröder'i charterla mı getireceğim? Biz Antalya'nın ikinci base (İstanbul'dan sonraki ikinci merkez) yapılmasını istiyoruz. Bu İstanbul 3'üncü havalimanı kadar önemli" dedi.

Antalya'nın müşteri profili açısından buna ihtiyacı olduğunu aktaran Sururi Çorabatır, "THY bunu hala neden görmezden geliyor, anlamış değiliz. THY'nin hem bu kongrede olmasını, oraya gelen yabancı katılımcılar açısından istiyoruz. Teklif ve dileklerimizi götüreceğiz" dedi. Toplantıda AKTOB 2'nci Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise sektör olarak turizm gündemli bir bakanlar kurulu toplantısı istediklerini açıkladı.

Son Güncelleme: 16.09.2013 16:53
Anahtar Kelimeler:
TepkiAKTOBTHY
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.