Aksu’da Covit-19 artışı 10 kat arttı

Aksu’da Covid-19 vaka sayılarında artış var. Bayramdan önce 170 olan vaka sayısı, 10 misli artış göstererek, 1700 rakamına ulaştı.

23 Ağustos 2021 Pazartesi 16:54
Aksu’da Covit-19 artışı 10 kat arttı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksu’da da Covid-19’dan kaynaklı vaka sayılarında artış olduğu ifade edildi. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin vatandaşlara "lütfen tedbirlere uyalım ve aşımızı olalım" çağrısında bulundu

Şahin, İlçemizde de şu an Covid-19’dan kaynaklı vaka sayılarında sıkıntı var. Bayramdan  önce 170 karantina olan vakası varken, 3-4  gün önce bu rakam bin yedi yüzlere çıkmış.  Yani bu da demek oluyor ki vaka sayısı 10 katına çıkmış. Vatandaşların tedbirlere uyma anlamında bir gevşemesi var. Bunun yanı sıra aşıya karşı çıkan bir kesimde var. Bu karşı çıkmalar bugünün meselesi değil. Yıllardan buyana aşıya karşı çıkan bir kesim var.  Bilim adamlarının yüzde 99’u aşı olması gerektiğini ifade ediyor. Birileri çıkıyor farklı şeyler ifade ediyor. Bu kesim yüzde 1” dedi.

Virüs ilk çıktığında kurtulanların çok nadir olduğunu ifade eden Şahin,  “Ölüm vakaları artıştaydı. Ama şimdi durum farklı. Aşılı olanlar hafif atlatıyor.  Hastanelere baktığımız da yoğun bakım ünitelerinde aşı olmayanlar yatıyor. Hastane başhekimleriyle görüştüğümüzde, -bu yoğunluğu içerisinde aşılı olanlar hemen hemen yok denecek kadar azınlıkta. Hep aşı olmayanlar entübe oluyor. Öbür türlü binde 1- diyorlar.  Çevremizde bu anlamda vakalar var. Aşı olanlar burun akıntısı, ufak tefek halsizlikle geçirirken, aşı olmayanlar süreci çok ağır atlatıyor. Toplum içerisinde yaşıyorsak, toplumun geri kesimine saygılı olmamız lazım.  Aşıya gerek yok deyipte hastaneye yatmış bir çok kişiyle konuşulduğunda, konuşmaya mecali kalmayan o insanlar, - Şuradan bir çıkarsam, öncelikli işim aşı olmak. Önce ne konuştuysam tam tersini söyleyeceğim. Milletin aşı olması için elimden gelen her türlü ikna çalışmasını yapacağım- diyor. O yüzden aşı olalım. Tedbirleri elden bırakmayalım” diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.08.2021 18:21
Anahtar Kelimeler:
AksuAntalyaArtışCovit-19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.