Aksu Ülkü Ocakları nevruz ateşi yaktı

Aksu Ülkü Ocakları baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı’nı çeşitli etkinlikler ile kutladı. Nevruz ateşinin yakıldığı etkinliğe Antalya’da yaşayan Kırgız Türkleri ’de destek vererek, çeşitli gösterilerde bulundu.

22 Mart 2021 Pazartesi 12:14
Aksu Ülkü Ocakları nevruz ateşi yaktı

Antalya’nın Aksu İlçesi’nde Aksu Ülkü Ocakları, baharın müjdecisi Türk'ün Ergenekon'dan çıkışını simgeleyen Nevruz Bayramı'nı kutladı. Kurşunlu Şelalesi Piknik Alanı’nda düzenlenen etkinlik, Ocak Başkanı Hüseyin Emre Aydoğan’ın Nevruz ateşini yakmasıyla başladı. Alanya Belediyesi Mehteran Takımı’nım Mehter Marşlarını söylediği etkinlikte, Antalya’da yaşayan Kırgız Türkleri ‘de Milli kıyafetlerini giyerek Manas Destanı’nı okudu. Öte yandan ABA güreşi gösterisi yapan Kırgız Türkleri, bir taraftan da ikramlarda bulundu.

Nevruz ateşi üzerinden atlama, demir dövme, ok atma,  türkü dinletisi, ikramlar ve halaylar eşliğinde devam eden etkinlikte konuşan Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Aksoy, “Nevruz, Türk’ün Ergenekon’dan çıkışı, baharın müjdeleyicisi, kardeşliğin, neşenin, coşkunun simgesidir. Bizlerde burada Türk’ün öz bayramı olan Nevruz’u Türk gelenekleri ile karşıladık. Türk kültürünün sönmeyecek varlık ateşi olan Nevruz’un Türk Milleti’ne huzur dolu günler getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Bu kültürü yaşatılmasının önemli olduğunun altını çizen Aksu Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Emre Aydoğan, “Baharın gelişini simgeleyen, doğanın uyanışını gösteren ve sıcaklığın toprakla buluşmaya başladığına işaret eden Nevruz Bayramımız kutlu olsun. Bizleri yalnız bırakmayan herkese ve programa renk katan Antalya da yaşayan Kırgız Türk soydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Etkinliğe, Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı Ferhat Aksoy, MHP Aksu Belediye Meclis Üyeleri, Kemal Kara, Turan Alma, Emin Çağlar, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Celil Gökçen, MHP Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün ile yönetim kurulu üyeleri, MHP’nin eski yöneticilerinden Fikret Çıtırgı, AK Parti Aksu İlçe Başkan Yardımcısı Taner Gök’ün yanı sıra Ocak bünyesinde gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.