Aksu sessizliğe büründü

Aksu, koronavirüs tedbirleri kapsamında 'evde kal' çağrısının yapılması ve halkın bir araya gelebileceği kahvehane, cafe gibi yerlerin kapanmasıyla sessizliğe büründü. Aksu’da birçok esnafın işletmesini kapatmasıyla sokaklardaki sakinlik dikkat çekti. Ayrıca Koronavirüsün etkisi, turizmin kalbi olan Kundu’yu da etkiledi. 30 otelin ve birçok AVM’nin bulunduğu bölgede, koronavirüsün dünyayı sarmasının ardından birçok rezervasyon iptal oldu.

23 Mart 2020 Pazartesi 13:40
Aksu sessizliğe büründü

Esnaf kepenk kapattı 

Çin’de ortaya çıkan ve ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüs, Aksu sokaklarını da etkiledi. Virüs ile mücadele kapsamında cafe, kahvehane, bar vb. yerlerin kapanmasıyla Aksu sokakları da boş kaldı. ‘Evde kal’ çağrısına uyan birçok esnaf da işletmesini geçici süreyle kapattı. Koronavirüs, Aksu’nun dünyaya açılan kapısı olan Kemerağzı -Kundu Bölgesi’nin turizm esnafı da etkisi altına aldı. Koronavirüsün dünyayı sarmasının ardından bir çok rezervasyonlar iptal olması, bölge esnafını da olumsuz yönde etkiledi. Bölgede turistin olmaması, bazı AVM’ler ile esnafların geçici bir süre için kepenk kapatmasına neden oldu. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ise, belediye hizmet binası başta olmak üzere kamu kurumlarında ilaçlama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Sokaklar sakin 

Aksu halkı koronavirüs salgını karşısında yapılan ‘evde kal’ çağrısına duyarsız kalmadı. Normal günlerde yoğunluğun fazla olduğu caddelerde trafik akışının yavaşladığı gözlenirken, Aksu’nun merkezinde az sayıda insan olduğu görüldü. Aksu’daki işletmelerde de sessizlik hakimdi. Zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için çıkanların yoğun şekilde gıda malzemesi aldığı gözlenirken, birçok işletmenin tedbirler kapsamında geçici süreyle kapalı olması dikkat çekti. Yerel yönetimler de bu önlemler kapsamında dezenfekte işlemlerini gerçekleştirerek, vatandaşları virüsü ciddiye almaları konusunda uyarıyor. Aksu’daki siyasi parti ilçe başkanları, kendi partilerinde de toplantılarını geçici bir süre için ertelediklerini belirten başkanlar, vatandaşlara da mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları ve virüsün olası etkilerini ciddiye almaları tavsiyesinde bulundu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.