Aksu Merkez Camii’nin temelleri atıldı

Kent Meydanı ve Millet Bahçesi projesi kapsamında yıkılarak, yeniden inşa edilecek ve aynı zamanda Aksu’nun en büyük camisi olma özeliğine sahip Aksu Merkez Camii’nin temelleri atıldı. Bin beş yüz kişilik kapasiteye sahip Caminin 1,5 yıl içerisinde hizmete açılacağı ifade edildi.

20 Eylül 2021 Pazartesi 15:25
Aksu Merkez Camii’nin temelleri atıldı

Aksu Belediyesi ve bağışçıların desteğiyle inşa edilen Aksu Merkez Camii’nin temel atma töreni gerçekleşti. Törene Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, İl Müftü Yardımcıları Mustafa Şimsek, Selim Yazıcı, İlçe Müftü Vekili Yavuz Yanmaz ve Aksu protokolü katıldı.

 Aksu halkının da katılımıyla gerçekleşen törende Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından konuşmasını yapan İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Antalya’nın dünya şehri olduğunu ve insanların güzel bir cami mimarisi silüeti ile karşılaşacaklarını söyledi. Her il ve ilçede kentin en merkezi yerinde sembolik ve güzel bir camii olmasını hedeflediklerini belirten Nazif Fethi Yalçınkaya, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e yönelik “Aksu’nun kalbine mührünüzü vuruyorsunuz, sayın başkanım. Allah razı olsun” ifadelerinde bulundu.

Geçtiğimiz hafta görevine başlayan Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, ilk resmi programının Aksu Merkez Cami’nin temel atma töreni olduğunu ve bu caminin hayırlara vesile olmasını dilediğini belirtti.

“Hayır” da yarışalım

Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, camilerin yalnızca ibadet yerleri olmadığını belirtti. Camilerin sohbet etme ve hasret giderme yeri olduğunu kaydeden Mustafa Köse, “Haftada bir Cuma günleri bir araya gelip belki o haftanın değerlendirmesini önümüzdeki haftanın planlamalarının yapıldığı yer olarak, asıl görevine uygun şekilde inşallah burada yükselecektir, diye ümit ediyorum” dedi. Caminin imar ve inşaatının tüm Aksu halkının sorumluluğunda olduğuna dikkat çeken Mustafa Köse, “Hepimiz üzerimize düşeni yapalım. Hayırda yarışalım” ifadesinde bulundu.

Aksu’nun mührü bu camii

2008 yılında kurulan Aksu ilçesinin şehirleşme yolunda ciddi mesafeler kaydettiğini dile getiren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Geldiğimiz noktada halkın desteği olduğu zaman neler yapılabileceğini görmeye başladık. Camimizin yanında hükümet konağı ve otoparklı millet bahçemiz var. 2 buçuk dönümlük bir alana sahip ve içerisi 800 metrekarelik bir alana oturan camimiz var. 1700 metrekaresi bahçesi için ayrıldı. 1500 kişilik bir kapasitesi var. Meydanla birlikte hesap edersek Aksu’daki tüm vatandaşları buraya yığsanız Allah’ın izniyle namaz kılacak yer oluşturmuş oluyoruz. Bir şeylerin mührü deriz ya işte mühür burada. Böyle bir şans herkese nasip olmaz. Tüm halkımızın desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.