Aksu'da mesire alanını belediye şirketi yapacak

Aksu’da Güzelyurt Mahallesinde ki ormanlık alanda yapılması planlanan, içerisinde çeşitli ticari alanların, sosyal aktiviteler ile piknik alanlarının yer alacağı Şehit Ömer Halisdemir, Kent Ormanı’nın mesire alanı çalışmalarını Belediye bünyesinde kurulan şirket tarafından yürütüleceği ifade edildi.

15 Mart 2021 Pazartesi 14:18
Aksu'da mesire alanını belediye şirketi yapacak

Aksu Belediyesi, Güzelyurt Mahallesinde bulunan 4 yüz 21 dönümlük ormanlık alanı, uzun uğraşlar sonucu Orman ve Su İşleri Bakanlığından tahsis etmişti. Belediye Meclisinden tahsis edilen alanın Kent Ormanı olması yönünde karar çıkmıştı. İşte bu kararlar doğrultusunda Aksu Belediyesi yetkilileri, içerisinde ticari alanların, sosyal aktivitelerin ve piknik alanlarının yer alacağı Kent Ormanı’yla ilgili proje çizdirmiş ve bu projeler doğrultusunda alanın ihalesi gerçekleştirilmişti.

Ancak ihaleyi kazanan yüklenici firma, yükümlülüklerini yerine getirmediğinden dolayı, Aksu Belediyesi tek taraflı ihaleyi fesih etmişti. Tekrar ikinci kez ihale edilmesi düşünülen alanla ilgili, mevcut alanın belediye tarafından yapılması ve işletilmesi fikri ortaya atılmış ve bu öneriden dolayı ikinci bir ihale gerçekleştirilmemişti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, mesire alanının belediye bünyesinde kurulan, belediye şirketiyle yapılacağını ifade etti. Şahin, “Projemiz hazır, şirket yönetimini kuruyoruz” dedi. 

Şahin, “Bilindiği üzere daha önce mevcut alanı ihale etmiş, ancak yüklenici firma yükümlülüklerini yerine getirmediğinden dolayı ihaleyi bizler fesih etmiştik. İkinci kez alanı ihale etmeye hazırlanırken, bu aşamada da meclis üyesi arkadaşlarımızın genel kanaati, alanın belediyemiz tarafından yapılması yönünde oldu. Bunun gerçekleşmesi için bir şirket kurulması gerekiyordu. Şirketimizi kurduk. Meclisimizden onay aldı. Mesire alanı her halükarda belediyenin ukdesinde olacak” diye konuştu.

Kurşunlu ve Topalı mahallerinde birer mesire alanı oluşturacaklarını ifade eden Şahin, “Kurşunlu mahallemizde 38 dönümlük alana bir mesire alanı oluşturuyoruz. İşletmesini belediyemiz yapacak. İçerisin de oradaki vatandaşlarımızın ihtiyacını giderecek, kapalı pazar, halı saha, çay bahçesi gibi aktiviteler yerleştireceğiz. Projemiz Bakanlıkta. En kısa sürede onay verilmesini bekliyoruz. Onay verilmesi halinde çalışmalara başlanacak. Topalı mahallemizde de içerisinde ticari alanların bulunduğu bir mesire alanı daha hayata geçireceğiz”  şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Son Güncelleme: 15.03.2021 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.