Aksu Çayı'nda ıslah çalışması

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Antalya'da sürdürülen Aksu Çayı ıslahı taşkın koruma inşaatının yüzde 80'ini tamamlandı.

30 Kasım 2016 Çarşamba 15:56
Aksu Çayı'nda ıslah çalışması
DSİ tarafından Aksu Çayı'nda sürdürülen ıslah taşkın koruma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yan kollarıyla birlikte 70 kilometrelik kısımda sedde, taş tahkimat ve dere ıslah çalışmasının yanı sıra 9'u tamamlanan 11 köprü ve 13 kavşut (İki yolun, iki suyun, iki dağın birleştiği yer kavşak) yapısı bulunuyor. Şu ana kadar projenin yüzde 80'i tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projede gelinen aşamadan memnun olduğunu ifade ederek “Aksu Çayı Taşkın Koruma projesiyle, Aksu İlçesi'nin yanı sıra civar mahalleri, 105 bin 750 dekar zirai alanı ve turizm alanlarını taşkın zararlarından korumayı hedefliyoruz. Yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla Expo 2016 Antalya'nın da taşkın riski azaltılmış olacak" dedi.

2003 yılından bugüne kadar DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Antalya'da 79 derenin ıslah edildiğini ve tamamlanan tesislerle Antalya'nın, 131 meskûn mahal ve 200 bin 450 dekar zirai alanın taşkınlardan korunduğunu kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, "2019 yılı sonuna kadar 18 adet derenin daha ıslahını gerçekleştirerek şehir merkezini, 26 meskun mahal ve 134 bin 616 dekar zirai alanı taşkın zararlarından korumayı planlıyoruz" dedi.
 

Son Güncelleme: 30.11.2016 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.