Akseki Stadı zeminine denetim

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde yenileme çalışmaları devam eden Akseki İlçe Stadı, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği- FIFA denetçileri tarafından denetlendi.

29 Kasım 2016 Salı 11:16
Akseki Stadı zeminine denetim
Akseki Stadı'nda devam eden yenileme çalışmaları kapsamında zemin suni çimle kaplandı. Suni çim döşemesinin tamamlanmasının ardından FIFA denetçileri tarafından zeminde testler yapıldı. FIFA denetçisi Mete Çekiç, zeminde performans testleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu testler sayesinde sahadan sentetik halı, sentetik ip ve içindeki dolgu malzemelerinden örnekler alınarak İskoçya'da FIFA'ya bağlı merkez laboratuvarlarında analiz işlemlerine gönderileceğini kaydeden Çekiç, "Sahada kullanılan tüm malzemeler teknik şartnamede belirtildiği gibi FIFA'nın akredite ettiği araştırma ve geliştirme laboratuvarları tarafından detaylı ve gelişmiş testlere tabi tutuyorlar, bu testler sırasında ürünlerin kalitesinin yansıra top- zemin etkileşimi ve ayrıca oyuncu- zemin etkileşimi ölçülüyor ve FIFA'nın belirlediği kriterlere uygun olup olmadığı belirlenecek. Tamamı uygun ise sahaya FIFA tavsiye sertifikası verilecek" dedi.
Çekiç, yapılan testler ürünlerin aşınma dayanımı, güneşe karşı dayanımı, darbe emicilikleri, futbol topuna verdikleri reaksiyon ve etkileri, top sekmesi, oyuncu cildine etkilerine varana kadar detaylı incelemeden geçirdiklerini vurguladı.

Son Güncelleme: 29.11.2016 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.