AKMEK'te 7 bin kursiyer eğitim alıyor

 KEPEZ Belediyesi'nin kreşleri, etüt merkezleri, spor kursları ve yetişkinlere yönelik AKMEK kurslarında 188 öğretmenin katkılarıyla 7 bin kurs öğrencisi çeşitli alanlarda eğitim görüyor.

30 Kasım 2017 Perşembe 10:30
AKMEK'te 7 bin kursiyer eğitim alıyor

Kepez Belediyesi'nin Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları'nın (AKMEK) 20 şubesinde, 98 kurs devam ediyor. Bilgisayar, kültür ve sosyal, sanat ve meslek, yabancı diller gibi ana başlıklardaki 66 farklı branştan faydalanan öğrencilere 60 öğretmen ders veriyor. Ocak ayında tamamlanacak kursların ikinci dönemi ise şubat ayında yapılacak.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE ETÜT

İlk ve ortaokullara yönelik 6 etüt merkezinde ise, çeşitli branşlardaki 43 öğretmen binden fazla öğrenciye ders veriyor. Osman Gazi ve Orhan Gazi Semt Konakları, Adnan Menderes Yüzme Havuzu, Erenköy ve Barış Kurs merkezlerinden de ilkokul ve ortaokul öğrencileri yararlanıyor.

OKUL ÖNCESİNDEN ÜNİVERSİTEYE

İki farklı mahalledeki Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evi'ndeki 30 öğretmen, 300'e yakın minik öğrenciyi okula hazırlıyor. Belediye hizmet binası yanındaki Teomanpaşa Kurs Merkezi'nde ise 12. sınıf ve mezunlara üniversiteye hazırlık eğitimleri veriliyor. Buradaki 20 öğretmen, liseli ve mezun öğrencilere eğitim desteği sağlıyor.

1395 SPORCU YETİŞTİRİYOR

Kepez Belediyespor Kulübü, 9 farklı branşta verdiği spor eğitimlerinde ikamet şartı aramıyor. Futbol, basketbol, voleybol, tekvando, tenis, güreş, jimnastik, yüzme ve su topu branşlarında 35 antrenör, toplam 1395 öğrenciyi sportif faaliyetlere hazırlıyor. Turgut Özal Spor Salonu, Adnan Menderes Yüzme Havuzu, Kuzeyyaka Sentetik Çim Saha, kulübün spor kompleksindeki tenis kotlarındaki derslere, 5 yaşından 16 yaşına kadar çocuklar katılabiliyor.


 

TÜTÜNCÜ'DEN EĞİTMENLERE TEŞEKKÜR

Kepez Belediyesi olarak sınırsız sorumluluk anlayışında olduklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çok farklı hizmetleri halka kazandırma gayretinde olduklarını söyledi. Kepezlilerin güzel bir şehirde yaşamanın ayrıcalığını tatmasını istediklerini belirten Tütüncü, “Eğitim alanında üretmiş olduğumuz çalışmalar son derece kayda değer olmuştur. 188 öğretmenimiz ve 7 bin kurs öğrencimizle bölgenin en hızlı büyüyen eğitim kurumuyuz. Belediyemizin eğitim faaliyetlerini üreten, bu faaliyeti halka sosyal bir hediye olarak armağan eden tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.