Akdeniz Üniversitesi'nde Nevruz coşkusu

AKDENİZ Üniversitesi'nde Nevruz coşkusu yaşandı. Antalya Ülkü Ocakları Üniversiteler Birimi tarafından organize edilen program, Atatürk Konferans Salonu (AKS) önünde bulunan alanda gerçekleştirildi.

21 Mart 2019 Perşembe 17:31
Akdeniz Üniversitesi'nde Nevruz coşkusu



Nevruz kutlamasına, Akdeniz Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Gülmez ve Antalya Ülkü Ocakları Üniversite Birim Başkanı Ramazan Karakaya, günün anlam ve önemine ithafen kısa bir konuşma yaptı.

Nevruz ateşinin üzerinden atlayan ve örs döven öğrenciler, renkli görüntüler ortaya çıkardı. Etkinlikte Nevruz pilavı ikram edildi ve yöresel halk oyunları oynandı. Ahıska Türkleri'nin 'Bar' oyunu ve 'Çakal Çökerten Zeybeği' ilgiyle izlendi. Akdeniz Üniversitesi Kafkas Topluluğu tarafından oynanan oyunlar büyük alkış topladı. Nevruz etkinlikleri kapsamında 'Ok Atma Yarışması' da düzenlendi. Program, Ozan Sungur Çelik tarafından verilen mini konserle sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.