Akcan, AKGİAD üyelerini kahvaltıda buluşturdu

AKGİAD üyeleri, Nevzat Akcan’ın Yurtpınar’daki serasında düzenlediği kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlikte, dernek üyelerine Fatih Ekinci ve Nevzat Akcan tarafından Kaliforniya biberinin üretim ve ihracat potansiyeli anlatıldı

04 Kasım 2019 Pazartesi 16:09
Akcan, AKGİAD üyelerini kahvaltıda buluşturdu

Aksu Girişimci İş İnsanları Derneği (AKGİAD) üyeleri, Dernek Başkan Yardımcısı Nevzat Akcan’ın Yurtpınar’daki serasında düzenlediği dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. Kaliforniya biberinin üretim ve ihracat potansiyelini dernek üyelerine anlatan Fatih Ekinci ve Nevzat Akcan, biberin iç pazarının arttırılması gerektiğini söyledi.

ÜRETİM POTANSİYELİ YÜKSEK

AKGİAD Başkanı Fatih Ekinci, Aksu’nun Kaliforniya biberinin merkezi olmasını istediklerini belirterek, “Aksu, tarım turizm ve ticaretle gelişen bir ilçemiz. Aksu’da doğal, kaliteli ve verimli topraklarımız, sımsıcak güneşimiz ve masmavi denizimiz var. Aksu, Kaliforniya biberi için oldukça uygun bir yer. Kaliforniya biberde Aksu’nun yüzde 80-90 üretim potansiyeli var. Kaliforniya biberinin aksu birçok ülkeye ihracatını yapıyoruz. Üreticimizle, halkımızla ve tüccarımızla Aksumuzu dünyaya tanıtmaya katkı sağlıyoruz. Dünyada ihracatın merkezini Aksu yapmak için çalışıyoruz” dedi.

MUTFAKLARA GİRMEK ZORUNDAYIZ

AKGİAD Başkan Yardımcısı Nevzat Akcan ise, ürünün iç pazarının arttırılması gerektiğini belirtti. Akcan, şöyle konuştu: “Kaliforniya biberini 20 yıldır ekiyoruz. 20 yıl önce pazarı çok azdı. 20 yılda tüm paydaşlar olarak çalıştık ve dış pazarımızı genişlettik. Bu ürünü iç piyasaya da sunmak zorundayız. İspanya, Hollanda mutfaklarında ana kalem Kaliforniya biber. Bizim kendi mutfaklarımıza da bunu sokmamız gerekiyor. İç piyasada yüzde 2 olan tüketim oranını arttırmak zorundayız. Türkiye pazarı yavaş yavaş oluşuyor, ancak bunun daha hızlı olması gerekiyor. Bunun için hepimiz üstümüze düşeni yapmak zorundayız”.

Konuşmaların ardından dernek üyeleri, Nevzat Akcan’a ait seraları gezdi.

Son Güncelleme: 05.11.2019 09:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.