AK Partili üyelerden borçlanma tepkisi

Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nin çok büyük idari hatanın olduğuna kanaat getirerek verdiği yürütmenin durdurulması kararına rağmen, dökülen asfaltın hak edişleriyle ilgili meclis oturumunda istenen borçlanma yetkisi talebine, bazı AK Partili meclis üyeleri oturuma katılmayarak tepki gösterdi.

05 Şubat 2018 Pazartesi 13:30
AK Partili üyelerden borçlanma tepkisi

Kamuoyunda uzun süredir tartışma konusu olan ve 7 milyon TL’lik kamu zararına neden olduğu ifade edilen Asfalt İhalesi gündemde ki sıcaklığını korurken, bu seferde bu ihaleden dolayı doğan hak edişlerin ödemesi için istenen borçlanma yetkisi talebi, bazı AK Partili meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

Geçen hafta gerçekleşen Aksu Belediye Meclis oturumuna 5 AK Partili meclis üyesi katılmadı.  Nedim Darıcı’nın memleketi Zonguldak’ta olmasından dolayı katılmadığı oturuma, AK Partili diğer 4 meclis üyesi, Hamza Deniz, Bilal Durmuş, Ferit Özçelik ve Ercan Ak borçlanma yetkisi talebine koydukları tepkiden dolayı katılmadıkları ifade edildi.  Ayrıca her oturuma izleyici locasında katılan AK Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’de, Şubat Ayı meclis oturumuna katılmayanlar arasındaydı. İlçe Başkanı Şahin’in bu tutumu parti kulislerinde borçlanma talebine gösterdiği tepkiden kaynaklandığı olarak yorumlandı.

Bilindiği üzere 2017 yılının Nisan ayında Aksu Belediyesi’nce bir asfalt ihalesi gerçekleştirilmişti. İhaleyi gerçekleştiren Aksu Belediyesi yetkilileri farklı gerekçeler sunarak, ihaleyi iptal etmiş ve akabinde pazarlık usulüyle başka bir ihale gerçekleştirmişlerdi. Yargıya taşınan bu süreçle ilgili mahkeme heyeti, idari hatanın yapıldığını ifade ederek, birinci ihalenin iptalinin yasalara aykırı olduğunun altını çizmiş ve yürütmeyi durdurma kararını vermişti.

Aksu Belediyesi’nin izlediği yolun, beraberinde 7 milyon TL’lik kamu zararına neden olduğu ifade edilmişti. Bununla ilgili suç duyuruları yapılmış, ayrıca bu konu CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınmıştı.  Bu gelişmeler odağından dökülen asfaltların hak edişleriyle ilgili Aksu Belediyesi’nin Şubat Ayı meclis oturumunda istenen borçlanma yetkisi AK Partili 4 üyenin oturuma katılmamasına neden oldu.

Son Güncelleme: 05.02.2018 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.