AK Partili Taş ve Köse’nin paylaşımları Hal esnafını umutlandırdı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanarak Cumhurbaşkanlığı'na sunulan 'Tarım Ürünlerinin Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Teklifi', hal komisyonculuğunun kaldırılmasını ve bunun yerine üretici birliklerinin güçlendirilmesini öngören yasa teklifiyle ilgili AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin sosyal medya paylaşımları, hal esnafını sevindirdi.

05 Nisan 2021 Pazartesi 12:58
AK Partili Taş ve Köse’nin paylaşımları Hal esnafını umutlandırdı

Hiçbir zaman açılmayacak şekilde rafa kaldırılmalı

Hal yasasında değişiklik öngören 'Tarım Ürünlerinin Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Teklifinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması beklenirken, İktidar Partisi’nin İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşım, Hal esnafının yüreğine su serpti. Antalya Toptancı Hal Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz, “Umarım yasa teklifi hiçbir zaman açılmayacak şeklide rafa kaldırılır” dedi.

Sorunun çözüleceğine inanıyoruz

Hal esnafının mücadelesinde haklı olduğuna değinen Dernek Başkanı Yılmaz,  “Bu konuda yetkili olan hükümet, sorunu çözecek olanda hükümet. Bütün Hal Dernek başkanları, çıkartılması düşünülen hal yasasıyla ilgili şikayetleri vardı. Bu şikâyetleri yetkililere ilettik. Haklı olduğumuz anlaşıldı. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Diyalogları koparmadan hedefe ulaşmak istiyoruz. Bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hem üretici, hem de tüketiciyi düşünüyoruz

Bugüne kadar kendilerine sebze ve meyve piyasasının hal esnafı tarafından kurulmayacağıyla ilgili her hangi bir resmi tebligat gelmediğini ifade eden Antalya Toptancı Hal Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz, “Duyumlar alıyorduk. Duyumlar üzerinden hareket ederek, şikâyetlerimizi gerekli yerlere ilettik.  Haklı bulunduk. Taleplerimizi dikkate alacaklarını ifade ettiler. Sayın Köse vekilimiz ile AK Parti Antalya İl Başkanı Sayın Taş’ın bu paylaşımları umut verici. Bire bir yaptığımız görüşmelerdeyse, bu taleplerimizin dikkate alınacağı ve gerekli yerlere ve bakanlıklara iletileceklerini dile getirdiler. Biz buradan yanlış bir şey yapmıyoruz. Hem çiftçilerimizin, hem de tüketicilerin menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu. 

İşte o paylaşımlar...

AK Parti Antalya İL Başkanı İbrahim Ethem Taş ile AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin Toptancı Hal Esnafını umutlandıran sosyal medya paylaşımları da şu şekilde

İbrahim Ethem Taş: Çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanındayız. Toptancı Halinde Komisyoncu ve Tüccar piyasayı hem çiftçi hem de tüketici lehine makul bir şekilde belirler.

Mustafa Köse: Toptancı hallerimizde arz talep durumuna göre günlük çiftçi, komisyoncu, tüccar şeffaf biçimde piyasayı kurar. Piyasa Hal’de kurulmazsa nerede kurulacağı belli olmaz, fiyatlar uçar, çiftçi de tüketici de mağdur olur. Seksen senelik bu uygulama çiftçinin de tüketicinin de lehinedir.

Son Güncelleme: 05.04.2021 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.