Acil Çağrı Hattı uyarısı

MANAVGAT İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aşur Eker, herkesin yardıma ihtiyacı olabileceğini hatırlatarak 112 Acil Çağrı Hattı'nın gereksiz meşgul edilmemesini istedi.

07 Aralık 2016 Çarşamba 11:29
Acil Çağrı Hattı uyarısı
Manavgat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aşur Eker, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, herkesin bir şekilde mutlaka acil sağlık yardımı almak zorunda kalabileceğini belirtti. Bu nedenle hem trafikte ambulanslara hem de 112 Acil Sağlık Hattı aramalarında dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Eker, "Acil Sağlık Hizmetleri'nin amacı ihtiyacı oluşan vatandaşımız günün 24 saatinde ücretsiz olarak 112 Acil Çağrı Hattı'nın aranması halinde en kısa sürede ulaşmak ve en uygun şekilde tedavisinin yapılabileceği bir merkeze ulaştırmaktır. Hastanın durumuna göre iklim, coğrafi ve trafik ve benzeri koşullar göz önüne alınarak, en uygun ambulans yönlendirilerek 112 acil sağlık hizmeti kentsel ve kırsal alanda yüzde 100 erişimle sunulmaktadır" dedi.

GEREKSİZ ARAMALARA DİKKAT
112 Acil Çağrı Hattı'nın hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken ve ücretsiz olarak hizmet verilen hayati derecede önemli bir hat olduğunu anlatan Dr. Eker, "Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmakta veya ulaşılamamaktadır. Vatandaşımızdan daha kaliteli, zamanında ve hızlı şekilde acil sağlık hizmetlerini sunabilmek için 112 Acil Çağrı Hattı'nı gereksiz yere meşgul etmemelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

Yine trafikte sürücülerin ambulanslara karşı dikkatli olmalarını vurgulayan Dr. Eker, "Ambulansa ait siren sesi duyulduğunda ya da tepe lambası yanarken görüldüğünde mutlaka yol verilmesi hayati önem taşımaktadır. Trafikte ilerleyen ambulansa yol verme konusunda özen gösterilmemesi, zamanla yarışan 112 acil müdahale ekibinin hayati tehlikesi olan hastayı zamanında tedavi merkezine yetiştirmesine engel olur" dedi.

Son Güncelleme: 07.12.2016 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.