68 bin dekar alana kapalı devre sulama sistemi kurulacak

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde üreticilerin en büyük sorunlarından biri olan sulama suyu konusunda proje yapım ihalesi tamamlandı. AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, 68 bin 130 dekar alanın kapalı devre sulama sistemiyle sulanacağını söyledi.

18 Ekim 2021 Pazartesi 21:13
68 bin dekar alana kapalı devre sulama sistemi kurulacak

MANAVGAT, (DHA) -

Manavgat'ta yaklaşık 70 bin dönüm tarım arazisinin sulanması amacıyla kapalı devre sulama siteminin kurulması için proje yapımı ihalesi tamamlandı. Kapalı devre sulama sistemiyle Manavgat Irmağı, Naras Deresi ve Naras Barajı'ndan alınacak suyla ilçede 12 kırsal mahallede toplam 68 bin 130 dönüm tarım arazisinin sulanması amaçlanıyor.

AK Parti Manavgat ilçe Başkanı Ahmet Ali Erol, ilçede 1957 yılında sol sahil sulama ve 1984 yılında da sağ sahil sulama birliği kurularak yaklaşık 70 bin dekar arazinin sulanmaya başladığını anlattı. Geçen zaman içerisinde iklim değişiklikleri, tarlalara ekilen ürünlerdeki değişimiyle sulama konusunda sorun yaşanmaya başlandığını hatırlatan Başkan Erol, "Bölgemizde faaliyete geçen Naras Barajı'yla birlikte özellikle sağ sahil sulama bölgesinde yaşanan sıkıntıyı ortadan kaldırmak amacıyla her iki tarafa da kapalı devre sulama sistemi kurulacak. Kapalı devre sulama sistemiyle 68 bin 130 dekar arazi modern sulama tekniğine kavuşacak ve su israfı önlenecek" dedi.

Kapalı devre sulama sistemiyle tarım arazilerinde düzenli ve sağlıklı su kontrolü yapılacağnı aktaran Başkan Erol, su kaybının en aza ineceğini, üretimde veriminin artmasını hedeflediklerini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.