5073 hak sahibine tapuları dağıtılıyor

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm ve çevreci projesi olan Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde adım adım sona geliniyor. Proje kapsamında 3265 hak sahibinin 5073 adet tapusu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katılacağı bir törenle sahiplerine dağıtılacak.

01 Mart 2019 Cuma 11:27
5073 hak sahibine tapuları dağıtılıyor

Kepez Santral’de tapu heyecanı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel verdiği bir sözü daha yerine getirdi. Mart ayında Kepez Santral’deki hak sahiplerine tapularını dağıtma sözü veren Başkan Türel, 2 Mart Cumartesi günü Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törenle hak sahiplerine tapularını dağıtacak. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katılacak.

Mülkiyet ve imar hakları çözüldü

Toplam 1 milyon 300 bin karelik alanda 6417 konutun inşa edildiği Kepez Santral Kentsel 3265 hak sahibinin 5073 adet tapusu hak sahiplerine dağıtılıyor. Yüklenici firmaya ait bloklar ile hak sahipleri bloklarının birleştirilerek, dairelerin eş değer bir şekilde dağıtıldığı proje ile Antalya’nın eski gecekondu bölgelerinden biri olan Kepez ve Santral Bölgesi yepyeni çağdaş ve modern bir görünüme kavuştu. Geleceğin Antalya’sına yakışır bir görünüme kavuşan Kepez Santral’de uzun yıllardır devam eden ve çözülemeyen mülkiyet ve imar hakları çözüldü. Bölgede yaşayanalar hem modern bir yaşam alanına daire sahibi olmanın hem de tapu sahibi olmanın mutluluğunu yaşayacak.

Yaşanabilir bir alan oluştu

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgede sağlıksız yapılaşma sonucu oluşan olumsuz fiziksel koşullar ortadan kaldırılarak, eğitim alanları, sosyo-kültürel alanlar ve rekreasyon alanları oluşturarak proje alanının yaşanabilir bir kent mekanı haline getirilmesi sağlandı.

Kentsel dönüşüm projesi ile Dini Tesisi Alanı % 45, Eğitim Alanları % 180, Sağlık Tesisi Alanları % 167, Sosyal Kültürel Tesis Alanları % 69, Yeşil alan ve rekreasyon alanları % 32 arttırılmış oldu.

Çevreci ve akıllı proje

Çevreci ve akıllı bir proje olarak dikkat çeken Kepez Santral Dönüşüm Projesi 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde “En İyi Dönüşüm Projesi” seçildi. Çağdaş mimarisi sosyal ve çevreci unsurlarıyla ön plana çıkan proje dünyanın en eski ve en saygın tasarım yarışmalarından olan Green GOOD DESIGN kapsamında ödül kazandı.

Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi, 260 bin metrekarelik yeşil alanıyla dikkat çekiyor. Proje, tam ortasından geçen 160 dönümlük dev parkı, büyük meydanı, müzeleri, kültür merkezi ve akıllı kent uygulamaları ile Antalya’ya değer katması hedefleniyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.