30 Ağustos coşkusu balkonlara taştı

Antalya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma ve geçit töreni gerçekleştirildi.

30 Ağustos 2021 Pazartesi 13:23
30 Ağustos coşkusu balkonlara taştı


ANTALYA (İHA) -
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde sabah 09.15’te çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından geçit törenine geçildi. Günün anlamına ve önemine ilişkin konuşmayı İl Garnizon Komutanlığından Piyade Binbaşı Ufuk Arabacı gerçekleştirdi. Arabacı, “Türk ordusunun işgal kuvvetlerine karşı ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. İşgal güçleri girdikleri her yerde adeta tarihi kinlerini kusarcasına kadınımıza, yaşlımıza, çocuklarımıza dünyada eşine az rastlanır işkence, zulüm ve hakaretlerde bulunmuştur. İşte böylesine umutsuz görünen, üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Paşa ve dava arkadaşları bir bağımsızlık meşalesi yakarak, ya istiklal ya ölüm parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır” dedi.
Arabacı’nın konuşmasının ardından halk oyunlarıyla devam eden törende, 7'den 70'e vatandaşlar etkinlikleri ilgiyle izledi. Törende bir köpeğin geçit törenine katılan askerlerin yanından ayrılmaması da dikkat çekti.
Tören sonunda Vali Yazıcı, vatandaşların bayramını kutladı. Tören sırasında evlerinde olan vatandaşlar da balkonlardan ellerindeki Türk bayraklarıyla kutlamalara eşlik etti.
Törene Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, CHP milletvekilleri Aydın Özer, Rafet Zeybek, Çetin Osman Budak, MHP milletvekilleri Abdurrahman Başkan, İYİ Parti Milletvekili Feridun Bahşi, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, İl Emniyet Müdürü Vekili Tamer Özakıncı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.