17 yıldır Kemer'e gelen Norveçli tatilini dağlarda geçiriyor

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne yaklaşık 17 yıldır tatile gelen Norveçli 75 yaşındaki Kare Olerud, tatilinin büyük bölümünü dağlarda dolaşarak geçiriyor.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 11:54
17 yıldır Kemer'e gelen Norveçli tatilini dağlarda geçiriyor
Olerud, "Kemer'in doğasına, dağlarına, güneşine aşığım. Eşime, bir gün burada ölürsem, buraya gömülmeyi istediğimi söyledim" dedi.



Norveç'in başkenti Oslo'da oturan emekli akademisyen Kare Olerud ile eşi Lisbeth Olerud, 1999 yılından beri aralıksız tatil için Kemer'e geliyor. Yılda iki kez Kemer'e gelen çift Viking Otelleri'nde konaklarken, Kare Olerud tatilinin büyük bölümünü Beydağları'nda geçiriyor. Her sabah kahvaltının ardından dağ yürüyüşüne çıkan Kare Olerud, yaptığı yürüyüşler sonrası Kemer dağlarını avucunun içi gibi öğrendi. 



'ÇALILIKLARI TEMİZLİYORUM'



Dağlarda tek başına zaman geçirmekten çok mutlu olduğunu söyleyen Olerud, "Yaklaşık 10 saat dağda oluyorum. Zamanın çoğunluğunu patika yollarda temizlik yaparak geçiriyorum. Yolları kapatan çalılıkları temizliyorum. Bunun yanında çöp bulursam da toplayarak aşağıya indiriyorum" dedi. 



'ÖLÜRSEM BURAYA GÖMÜLMEK İSTİYORUM'




Norveç'te de dağ tırmanışlarını aksatmadan yapmaya devam ettiğini belirten Olerud, ilerleyen yaşı nedeniyle eşinin geri dönüp dönemeyeceği noktasında tereddüt yaşadığını anlattı. Norveç dağlarında cep telefonunun çekmediğini aktaran Olerud, Kemer'de ise böyle bir sorun bulunmadığını vurguladı. Olerud, "Kemer'in doğasına, dağlarına, güneşine aşığım. Burada geçirdiğim zaman benim için tarif edilemez bir güzelliğe sahip. Bu nedenle eşime de bir gün burada ölürsem, buraya gömülmeyi istediğimi söyledim" diye konuştu.



BELEDİYEYE DİLEKÇE VERDİ



Özellikle son 3 yıldır Kemer Belediyesi'nin dağlardaki yürüyüş yollarına ilişkin yaptığı çalışmaların memnuniyet verici olduğunu da vurgulayan Olerud, şöyle dedi:



"Bu gelişimde bir dilekçe yazarak Kemer Belediyesi'ne verdim. Her ne kadar son derece başarılı çalışmalara imza atılsa da dağ yollarındaki yönlendirme tabelalarında eksiklik var. Ayrıca yürüyüş yolu tabelalarının bulunduğu bazı yollar ise kapalı. Bu yolların düzenlenmesi ve yönlendirme tabelaları eksikliğinin giderilmesi gerekiyor."

Son Güncelleme: 02.05.2016 11:55
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kemer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.