17-25 Aralık'ı Protesto Edenler Yargılanıyor

Antalya'da, 17- 25 Aralık operasyonları sonrası Emek ve Demokrasi Güçleri'nin düzenlediği yürüyüşte pankartlardaki yazılar, attıkları sloganlarla hükümet, yargı, asker ve emniyeti aşağılamayla suçlanan 15 kişi hakim karşısına çıktı

05 Mayıs 2015 Salı 22:29
17-25 Aralık'ı Protesto Edenler Yargılanıyor

Antalya'da, 17- 25 Aralık operasyonları sonrası Emek ve Demokrasi Güçleri'nin düzenlediği yürüyüşte pankartlardaki yazılar, attıkları sloganlarla hükümet, yargı, asker ve emniyeti aşağılamayla suçlanan 15 kişi hakim karşısına çıktı.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında Antalya'da 26 Aralık 2013 tarihinde Halkevleri, Gençlik Muhalefeti, ÖDP, KESK, BDP, DİSK, SDP, EMEK, HDK, DİP, SYKP, CHP Gençlik Kolları, Dev-Liseliler, Halk-Der'un oluşturduğu Emek ve Demokrasi Güçleri yürüyüş düzenledi. Bu yürüyüşte açılan pankart, döviz ve atılan sloganlar nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nun hazırladığı iddianame doğrultusunda Antalya 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nce 15 kişi hakkında dava açıldı.

Davanın dünkü duruşmasında, hükümeti, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama suçlarından yargılanan 15 kişinin ifadesi alındı. 

Son Güncelleme: 05.05.2015 23:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.