15 Ekim'e kadar inşaat yasağı

ANTALYA'da 15 Ekim tarihine kadar inşaat faaliyetlerine kısıtlama getiren genelge ilgili birimlere gönderildi.

09 Haziran 2016 Perşembe 16:06
15 Ekim'e kadar inşaat yasağı
 Turizmin sürdürülebilir niteliğe kavuşturulması ve marka haline getirilip kalıcı niteliğe sahip olmasının sağlanması amacıyla ülke genelinde alınan tedbirlerin yansıması ile birlikte 15 Ekim'e kadar inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirildiğini duyuran genelgede 4 madde yer alıyor.



Genelgenin ilk maddesinde deniz, kum, güneş olarak tarif edilen ve kıyı turizmi potansiyeline sahip Antalya'da, turizm sezonu olarak tanımlanan Mayıs ile Ekim aylarında aktif olarak uygulanmak üzere yıl genelinde ilçe ve mahallelerde konaklama tesisleri, plaj, yüzme havuzu, lokanta, eğlence yerleri yakınında, ayrıca tur araçlarının yoğun geçiş yaptığı güzergahlar üzerinde yürütülen inşatlarda gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için 'inşaat yasağı' uygulanmasına devam edileceği belirtildi.



İkinci maddede ise inşaat yasağı kapsamında zorunlu durumlarda (yangın, deprem, sel gibi doğal afetler) bakanlığa bildirilmesi kaydıyla ortaya çıkan sorunların çözülebilmesi için valiliğe iletilmesi istendi.



Sadece yaz döneminde inşaat faaliyetlerinin gerçekleştirilme imkanı bulunan kış turizmi merkezlerinde ise ayrıca düzenlemeler yapılıp özel güzergahlar belirlenip, hassasiyet göz önünde bulundurmak suretiyle turizmi olumsuz etkileyecek gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan türdeki ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetlerinde de valiliğin bilgilendirilmesi istendi. 



Dördüncü maddede ise tüm çalışmaların ve önlemlerin hassasiyetle uygulanması, sürekli kontrolünün yapılması talimatı verildi.

Son Güncelleme: 09.06.2016 16:07
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.