11 tarihi eve 690 bin liraya restore

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın 81 ilde yok olmaya yüz tutmuş tarihi evlerin aslına uygun restore edilerek kurtarılması ve gelecek nesillere taşınması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, Antalya ve Isparta'da Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait 11 ev 690 bin TL'ye restore edilecek.

10 Kasım 2017 Cuma 09:36
11 tarihi eve 690 bin liraya restore

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bakan Numan Kurtulmuş'un talimatıyla 2017-2018 yılları için Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Yönetmeliği kapsamında Türkiye'nin 81 ilinde yıkılmaya yüz tutmuş tarihi evlerin restoresi için hibe destek sağlıyor. Bu kapsamda Antalya'da toplam 10 tarihi ev ile Isparta'da bir tarihi evin restoresi için toplam 690 bin TL'lik hibe destek sağlandı. Tarihi evlerin restore projeleri ve uygulamaları, Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü'nce gerçekleştirilecek.


Tarihi evlerin restoresi için Bakan Numan Kurtulmuş'un talimatıyla gerçekleştirilen hibe desteklerden Antalya'da ve Isparta'da 11 evin yararlanacağını belirten Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, bu evlerin 6'sının Akseki, 1'inin de İbradı'da bulunan tarihi düğmeli evlerden oluştuğunu söyledi. Karabayram, Alanya'da 1 ve Kaleiçi'nde 2 evin yanı sıra, Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde de Osmanlı dönemine ait bir evin restoresinin gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Ödemeleri Antalya Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinesinde yapılacak kişilere ait 11 tarihi evin yanı sıra, benzer durumdaki diğer tarihi evler için de hibe yardımlarının 2018 ve 2019 yıllarında devam ettirileceği açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.