100'üncü yıl sergisi

AZERBAYCAN Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında Türk ve Azeri sanatçıların eserlerinin yer aldığı karma sergi açıldı.

01 Haziran 2018 Cuma 11:09
100'üncü yıl sergisi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Terlan Mehtiyeva Azizzade'nin küratörlüğünde Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kutlama etkinlikleri kapsamında yer alan sergide GSF'den resim, heykel, seramik, geleneksel el sanatları bölümlerinden akademisyenlerin, Antalya'daki sanat atölyelerinden resim, ebru, seramik, heykel, el sanatları sanatçılarının, Azerbaycan'dan çok sayıda ressamın eserleri Antalyalı sanatseverlerle buluşturuldu.

Doç. Dr. Terlan Mehtiyeva Azizzade, etkinlikler kapsamında açılan sanat sergisinde Türk ve Azeri sanatçıların eserlerinin bir arada sergilendiğini, sanatın ülkeler arasında dostluk, kardeşlik ve barış köprüsü oluşturduğunu ifade etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.