1 Mayıs Antalya'da kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Antalya'da da kutlandı. Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş'in önderliğinde yapılan kutlamalara çeşitli sendikalar ve CHP destek verdi.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 12:03
1 Mayıs Antalya'da kutlandı


1 Mayıs yürüyüşü için toplanma alanı olarak belirlenen Aydın Kanza Parkı'na çıkan tüm yollarda arama noktaları oluşturuldu. Alana gelenler her arama noktasında iki kez arandı. Saat 10.00 sıralarında Aydın Kanza Parkı'nda toplanmaya başlayan kalabalık, yoğun güvenlik önlemi eşliğinde Güllük ve Cumhuriyet Caddesi güzergahını kullanarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında grubun önünde pankartı tutan alüminyum çubuklar, polis tarafından çıkarılınca kısa süreli gerginlik oldu. Sendika üyelerinin ısrarı üzerine pankarttan çıkarılan çubuklar tekrar yerine takıldı. Yol boyunca işçiler hükümeti eleştiren sloganlar attı.





Su satmak isteyen 16 yaşındaki Hasan Söylemez de eylem alanına girmek istedi. Ancak güvenlik güçleri izin vermedi. Söylemez, bunun üzerine güzergah boyunca tekerlekli arabaya yüklediği suları satmaya çalıştı.  Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa hitap eden konuşmacılar, başta ücret olmak üzere işçilerin yaşadığı sorunları dile getirdi. CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın da destek verdiği 1 Mayıs kutlamaları, halay eşliğinde devam etti.



Son Güncelleme: 02.05.2016 12:05
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.