BİRLİKTE hareket ederek ortak tepki koymanın ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız son örnekle yine idrak ettik. Aksu’nun yıllardır özlemini çektiği “Hükümet Konağı” projesi rafa kaldırılmak üzereyken, son dakikada top direkten döndü. Milletvekilleri, kent yöneticileri ve bürokratların ortak çalışması ile “Hükümet Konağı” projesi yeniden Aksu’ya kazandırıldı.

Olayın hikayesini anlatarak başlayalım isterseniz… Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz günlerde Aksu’da iki ayrı istişare toplantısı yapıldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında düzenlenen bu toplantılara, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri katıldı.

İstişare toplantılarında Aksu’yu ise Kaymakam Aydın Ergün başta olmak üzere, Belediye Başkanı Halil Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin ve ilçe müdürleri temsil etti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’na brifing veren Kaymakam Aydın Ergün, konuşmasının bir bölümünde, “İçişleri Bakanlığımız Aksu için Hükümet Konağı yerine Kaymakamlık Binası düşünüyor” dedi. Bu sözler, başta Vali Karaloğlu olmak üzere salonda bulunan herkesin şaşkınlığına neden oldu.

Ancak durum kısa sürede aydınlığa kavuştu. Bakanlık, “Tüm ilçe müdürlüklerinin içinde olduğu bir Hükümet Konağı” yerine, “Sadece ilgili birimlerin yer aldığı, daha küçük ölçekli bir Kaymakamlık Binası” yapılmasının, Aksu için daha uygun olacağını düşünüyordu. Soğuk bir şok dalgası bir anda bütün salonu kapladı. Aylardır konuştuğumuz Hükümet Konağı projesi hayal oluyordu demek ki…

Bu gelişmeye en büyük tepkiyi Antalya Valisi Münir Karaloğlu gösterdi. Karaloğlu, “Aksuluların benimsediği Hükümet Konağı projesine ben de sıcak bakıyorum. O proje yerine Kaymakamlık Binası kurulmasına karşıyım. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Antalya olarak Ankara’da kamuoyu oluşturalım” dedi. Vali, bu sözlerinin ardından, Milletvekili Hüseyin Samani’ye dönerek, “Top sizde Sayın Vekilim” diye mesajını gönderdi.

İşte bu toplantının ardından gelişmeler merakla beklenmeye başlandı. Ve, beklenen müjde nihayet Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’den geldi. Ak Parti il ve ilçe teşkilatlarının girişimlerine ek olarak Antalya Milletvekilleri de topluca İçişleri Bakanı’na giderek, “Aksu’nun projesi uygulanacak” demişler. Bakan, önce projedeki 6 katı fazla bulmuş ve binanın araziye yaygınlaştırılmasını istemiş, ancak en sonunda, “İlçede hangi projenin uygulanması talep ediliyorsa, ona karar verilsin” diye son kararını vermiş.

Sonuç olarak, yazımızı şöyle bağlayalım. Hükümet Konağı projesi belki de tek bir örnek, ancak birlik içinde hareket edildiğinde her zorluğun üstesinden gelebileceğimizi kanıtlıyor. Sevgili okurlarım, ilçemizin geleceği ve kalkınması açısından hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Her şeyi devletten ve hükümetten beklemeyelim. Bizler de el ele vererek, Aksu için iyi olan ne varsa, onun kamuoyunu oluşturalım. Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.