Nereli olduğunuz önemli değil Aksulu değilseniz burada aday olmanız ve başkan olmanız söz konusu dahi olamaz. Öyle ki Aksu’ya bırakın aday olacak kişinin başka memleketli olmasını, Antalyalı olmasını bile Aksulu kabul etmeyebilir. Evet, Aksu’da böyle bir muhafazakâr gelenek yapı var ve bu geleneğin her şeye rağmen korunması isteniliyor.

Başkanlık için adaylıklarını açıklayanların hemen ardına düşülüyor, kimin nesi, atası kim, babası kim, bırakın doğum tarihini yüz yıllık “şecere”leri araştırılıyor. Aksu bizim, “bizim oğlan” buraya başkan olacak söylemleri kol geziyor. Tabii ki Aksu sizin, öyle olmaya da devam edecek “sizin oğlan” buraya başkan olsun, en doğal hakkınız ama “sizin oğlan” bile Aksuyu şu haliyle istemiyor. Çünkü “sizin oğlan” başka memleketlerde üniversite okumuş, yurt dışı seyahatlerine çıkmış, kentlilik bilinci kafasında oluşmuş, eğriyi doğruyu tartar olmuş. “sizin oğlan” sizin için en iyisini istediğini dile getiriyor. Şimdiye kadar sizin gibi düşünen “bizim oğlan”ları da istemiyor artık.

O zaman “sizin oğlan”ın sesine kulak verin, yeniliklere açık Aksu için, gazete olarak biz buraya ilk geldiğimiz günden bu yana elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz, bütün kamu kurum ve kuruluşları da bu açılımın içinde olabilmeli, oteller, çok yıldızlı restaurantlar onlar bu topraklardan gelir elde eden kurumlar, bu yeniliklerin öncüsü olabilmeliler, onlara göre çok da önemi olmayan “arka bahçe Aksu” modern bir yapıda olabilmeli ( benim müşterim Aksu’dan değil demelerine müsaade etmeyin. Evet, müşterileri Aksu’dan değil ama iş yaptıkları yerin Aksu toprakları olduğunu onlara hatırlatın lütfen!) halk olarak isteyin idarecilerinizden, dünyanın her yerinden gelerek burada tatil yapan, keyif süren insanların keyfini, toprak sahipleri olarak, sizde, çocuklarınız da, gençleriniz de sürebilsin.

Vizyonu geniş, ilkeli, dürüst, yetenekli, eğitimli, adil “BİZİM OĞLAN” diye gurur duyacağınız kişiyi bu ilçenin başına baş tacı yaparsanız bu ilçe yüzyılın şehri olmaya hak kazanır, diye düşünüyorum. Artık bu ilçede “ayak oyunları” yerini “akıl oyunları” na bırakabilmeli.

Ne kadarda “karanlık sokak Aksu” olarak anılsa da, Antalya’ya güneş her gün Aksu’dan doğuyor, bu Yüce Allah’ın bir hikmeti, bu hikmeti bilimsel çalışmalarla birleştirmek de bakalım hangi “fatih” e (A'raf suresi 89. ayet. Hüküm veren, Cenab-ı Hakk'ın sıfatlarından biri, fetheden anlamında) nasip olacak.

Saygılarımla,
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.