Aksu Çevresi Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurul öncesi, Kooperatif Başkanı Ali Rahmi Hocalar beni arayarak davette bulundu. Ben de ,“Davete icabet etmek sünnetir” düsturundan yola çıkarak, Ali Rahmi Bey’in davetine icabet ettim

Genel kurulun yapıldığı yer, Aksu Belediyesi’nin meclis salonu…

Toplantının başlamasına 10 dakika kala oradaydım.

Dışarıda kalabalık bir topluluk vardı ve o topluluğa selam vererek, içeri girmek istedim.

Bir de ne göreyim, o topluluğun içerisinde Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, hemen durdum, sırayla tokalaştım. Haliyle kentimizin mevcut Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın elini de sıktım ve son 1 senedir alışık olmadığım bir tablo ile karşılaştım.

O tabloda Başkan Yıldrım’ın bana bakarak ve tebesüm ederek,” Ergüncüm nasılsın?” demesi idi.

Tabii ki haliyle şoke oldum.

“Bayram değil seyran değil. Eniştem beni niye öptü” misali…

Çünkü, geçmiş yıllarda, samimi dostluğumuzun olduğu bir dönemde bile, böyle bir samimiyetle karşılaşmamıştım. Hadi hayırlısı.

İnşallah bunun altından da bir “Çapanoğlu çıkmaz”…

****

Yer yine Aksu Çevresi Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu’nun yapıldığı Aksu Belediye Meclis Salunu. İçeride Antalya’dan birçok oda başkanı ve STK temsilcileri mevcut. Boş bir yer bulup oturduk. Sonra Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı da yanımıza gelerek oturdu. Sohbet etmeye başladık kendileriyle. Derken kentimizin ünlü kasaplarından Başar Kasap’ın sahibi ve bir dönem de Türkiye Partisi Antalya İl Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Sedat Başar geldi. O da sohbetimize ortak oldu. Tabii bu sohbette herkesin gördüğü ve direkt olarak dile getiremediği bir ayrıntıyı biz masaya yatırdık.
Ve sorduk Sayın Yardımcı’ya.

“Sedat Bey de kasap, siz de kasapsınız .. Ama görünürde, yani kilo bakımından Sedat Bey’in iki misli ağırlığındasınız. Bu işin sırrı Kasaplar Odası Başkanı olmaktan mı geçiyor” şeklindeki esprimizi ortaya attık.
Başkan Osman Yardımcı’nın verdiği yanıt da bir o kadar esprili idi.

“Sedat Bey bir dönem İl Başkanlığı yaptı. Oradan kendisine sosyetelik bulaştı. O yüzden kendisi aynı zamanda bizim sosyete kasabımızdır. Öyle de kalacak”

İstedik ki siyasetin toz duman olduğu bu dönemde, yaşamın sırf siyasetle entegreli olmadığı ifade edelim. Bizler keyif aldık. Umarım sizler de keyif almışsınızdır.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
süleyman er 2014-03-03 17:46:28

sayın gazeteci gazeteci demek kelle kesen olmuş memlekette yandaş olduğu parti adayını göğe olmadığını çamura gömüyor yayınlarıyla .isa yıldırım ne şeytanı gör ne selavat getir mantığı yapmış belkide.