Yerel seçimlere tamı tamına 90 gün kaldı. İttifak görüşmelerinin devam etmesinden kaynaklı, “Aday kim olacak?” sorusunun cevabıyla ilgili belirsizlik hala devam ediyor. Her an değişen kulis bilgilerinin dilden dile dolaşması, bilgi kirliliğini beraberinde getirmesi de cabası.

İşte bizler buna mahal vermemek için hiçbir haberimizde aday adaylarıyla ilgili net bir ibare kullanmadık. Bir ismi netmiş gibi deklare etmedik.  Çünkü karar veren mercilerin Genel Merkez yöneticilerinin olduğu bilincindeyiz. Bu sürecin yerel yöneticileri aştığının da farkındayız.

İttifak partilerinin İl başkanlarının dahi net olarak bilmedikleri bir durumu, sırf haber olsun diye asparagas şekilde paylaşım yapmanın adı, sadece karar merciine soyunmak anlamına gelir. Ondan dolayıdır ki, bizler haddimizi aşmadık, hiçbir zaman kendimize farklı bir görev üstlenmedik.

Bu kısa detaydan sonra gelelim esas konumuza.

Geçen hafta Cumhur İttifakının Aksu adayının mevcut Belediye Başkanı Halil Şahin olduğu yönünde bir paylaşımda bulunuldu. Haliyle bu paylaşım oldukça ses getirdi. Açıklanan isim Halil Şahin olmasına rağmen, onlarca kişiden bana telefon geldi. “Aday Halil Şahin mi?” diye. Her arayan kişiye, “ Arkadaş ben nerden bileyim. Parti yöneticisi değilim. Resmi açıklamayı yapacak olanda ben değilim. Ayrıca ittifak masasında da oturanda değilim” demekten damağım kurudu. Sonrası kafalardaki soru işaretini kaldırmak için gece yarılarına kadar hem AK Parti, hem de MHP’li yöneticilerle görüşmeler yaptım.

Görüşmelerde çıkan tek sonuç, Aksu’nun hala masada olduğu gerçeği.

Yani hem AK Parti, hem de MHP Aksu’da ısrarcı. Önümüzdeki hafta içerisinde partilerin genel merkez yöneticileri tarafından resmi açıklamanın yapılacağı bilgisi aynı partilerin yerel yöneticiler tarafından paylaşıldı. Durum bu kadar açık net. 

Bu durumun ne kadar net olduğunu, geçtiğimiz Cuma günü Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’tan talep ettiği randevu sonucu gerçekleşen görüşmede mevcut.

Bu görüşmenin içerisinde Aksu AK Parti Belediye meclis üyeleri, Hakkı Çoşkun, Ahmet Aydoğmuş, Yaşar Sözen ile belediye personeli Hasan Kızılkaya yer alıyor.  

Görüşmede, mevcut Başkan Şahin, “Kamuoyunda Aksu’nun MHP’ye verildiği ifade ediliyor. Bu işin aslı astarı nedir. Bizde bilelim ona göre yolumuza bakalım” şeklinde söylemde bulunuyor.

Kendilerine henüz ulaşan net bir bilginin olmadığını ifade eden AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, “Bizler Aksu’nun AK Parti’de kalması yönünde ısrarcıyız. Kazanılmış bir belediyemiz var. Burayı MHP’ye vermek istemiyoruz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin net olarak istediği bir İlçe var. O da Alanya. Ama MHP’nin diğer yöneticilerinin Aksu ısrarı olduğunu biliyorum. Son kararı verecek olan da İttifak masası” şeklinde açıklamalarda bulunduğu ifade edildi.

Yani bu açıklamalardan da anlaşıldığı gibi hala Aksu’da hangi partinin aday çıkaracağı yerel yöneticiler bilmiyor. Kaldı ki AK Parti’nin ısrarı kabul görülse bile, adayın Halil Şahin olacağı da kesin değil.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.