Beklentiler boşa çıktı

31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerle ilgili geri sayım başladı. Tamı tamına 83 gün kaldı.  Herkeste bir merak… İttifakın ilçelere yansıması nasıl olacak?  Hangi parti hangi ilçeden aday çıkaracak? Aday kim olacak?  soruları bir taraftan cevap ararken, bir taraftan da kulislerde konuşulan -Adaylar ha bugün ha yarın açıklanacak- söylentiler kamuoyunda büyük beklentiye neden oldu.

En son geçtiğimiz Cumartesi günü AK Parti’nin ilçe adaylarını açıklayacağı, açıklanmada ismini telaffuz etmediği ilçelerinde MHP’ye bırakılacağı şeklindeki kulis bilgisi, seçmende merak konusu olmuştu. Derken beklenen Cumartesi günü geldi, ama hiçbir parti yetkilisi Antalya İlçeleriyle ilgili hiçbir açıklamada bulunmadı. Yani kamuoyunun bu beklentisi de maalesef boşa çıktı.

İşte bizlerde bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek için AK Parti cenahından çok sayıda kişiyle konuştuk. “Neden elle tutulur bir açıklama yapılmıyor? Bu süreç neden bu kadar uzuyor?”  şeklinde kafalardaki sorulara yanıt bulmaya çalıştık. Öncelikle sürecin gayet normal bir şekilde yürüdüğünü ifade eden parti yetkilileri, 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerinde AK Parti adayının 17 Ocak’ta açıklandığına vurgu yaptılar. 

Ortada bir ittifak masası olduğunun altını çizen yetkililer, “Buradaki amaç, kırmadan dökmeden nasıl daha güzel bir şekilde başarıya ulaşmak. İttifak masasının her iki tarafının da haklı beklentileri var. Bu beklentilere yanıt bulmak için kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Ortaya çıkan sonuçlar titizlikle inceleniyor. Bu sonuçlar doğrultusunda raporlar yazılıyor.  Dosya şeklinde liderlerin onayına sunuluyor. En son kararı verecek olan parti liderleridir” şeklinde açıklamalar yapıldı.

Bu açıklamalar karşısında, bu sefer de parti yetkililerinden “Süreçte aksayan bir noktamı var? Aksayan nokta yok ise,  her şey tamamsa, neyi bekliyorlar? Neden bir türlü açıklamalar yapılmıyor?” şeklindeki sorulara yanıt istedik. Süreçten yana bir aksamanın olmadığının altını ısrarla çizen parti yetkilileri, “her şey yolunda” mesajını vererek, ‘Neden açıklama yapılmıyor?” sorusuna tahmin yürüterek, şu açıklamayı yaptılar.

“Bilindiği üzere Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk önce geniş katılımlı bir toplantıyla Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’un İlçe adaylarını açıkladı. Sonrası ikinci büyükşehir olan Ankara’nın İlçe adaylarını yine geniş katılımlı bir toplantıyla açıkladı. Derken en son İzmir’in İlçe belediye başkan adayları açıklandı. İzmir’de Türkiye’nin 3’üncü Büyükşehir’i. Buradan yola çıkacak olursak, 4’üncü Büyükşehir Bursa. Bu silsileyle gidilecek olursa, Bursa’nın İlçe belediye başkan adayları bu hafta sonu açıklanır. Daha sonrası Antalya’nın açılanacağını tahmin ediyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanımız ve Partimizin Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın Antalya’ya geleceği bir kulis bilgisi olarak konuşuluyor. Sayın Erdoğan’ın Antalya gelmesi demek, İlçe belediye başkan adaylarının geniş katılımlı bir toplantıyla açıklanması anlamına gelir. Bu tarihte yine tahmini olarak 19 Ocak olur. Şayet bu silsileyle açıklamalar yapılmayacaksa, bu hafta içerisinde ilçe belediye başkan adayları açıklanır”

Parti yetkililerin açıklaması bu şekilde. Bu açıklamalar her ne kadar tahmin yürütülerek yapılmışsa da, doğruluk payı çok yüksek tahminler.        

MHP’nin ısrarı hala devam ediyor

19 Aralık’ta www.guneyhaberci.com.tr  adlı haber sitemizde ‘MHP Aksu’da ısrarcı’ başlıklı bir köse yazısı kaleme almıştım. Yazıda, MHP’nin 5 merkez ilçesi bulunan Antalya’da, ilçelerden birin de kendi adayıyla seçmenin karşısına çıkmak istediğini ifade etmiştim.

MHP’li kitlenin Aksu’daki ısrar taleplerine, “2009 yerel seçimlerinde Aksu’da seçim kazandık. Adayımız yerinde durmuş olsaydı, 2014 yerel seçimlerinde yine seçimi kazanan MHP olurdu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, 2014 yerel seçimlerinde mevcut belediye başkanı İsa Yıldırım BBP’den aday olmamış olsaydı, yine seçimi kazanan MHP olurdu. İşte bu olumsuzlukların içerisinde AK Partili adayın iktidar gücünü arkasına alarak sarf ettiği vaatler olmasına rağmen, çok az bir oy farkıyla MHP olarak seçim kaybettik. Yani buda gösteriyor ki MHP Aksu’da küçümsenmeyecek bir oy potansiyeline sahip. 5 yıllık süreç zarfında mevcut belediye başkanının hali hazırda yanlışlıkları da ortadayken, Aksu’da MHP olarak aday göstermek bizim hakkımız” şeklindeki haklı gerekçeler sunduğunu ifade etmiştim.

Bu yazının üzerine 19 gün geçti. Bu süreç zarfından birçok atraksiyonlar yapıldı. Hatta kulislerde MHP ile ilgili konuşulanlardan rahatsızlık duyan mevcut Belediye Başkanı Halil Şahin, yaklaşık olarak 10 gün öncesi AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’tan randevu talep ederek, yanındaki bulunan 4 kişilik ekiple beraber görüşme yaptı. Bu görüşme, bazı yalakalar tarafından sosyal medya aracılığıyla, AK Parti’nin Aksu Belediye Başkan adayı Halil Şahin’miş algısı oluşturulmaya çalışıldı.

Görüşmenin detayına ulaşıldıkça, oluşturulmak istenen algının hiçbir gerçeklik payının olmadığı ortaya çıktı. Hatta AK Partili yetkililerden, “sosyal medyada oluşturulmak istenen algılara itibar etmeyiniz” açıklaması yapıldı.  Bu açılamada, ortada ne kadar bilgi kirliliğinin dolaştığının göstergesi.

İşte bu anlamda bu tür bilgi kirliliğine mahal vermemek adına, kamuoyuna vereceğimiz her türlü bilgiyi en ince detayına kadar araştırdıktan sonra, doğruluğuna inanıyorsak öyle sunuyoruz. Bunun bir sorumluluk olduğunun farkındayız.

Bundan dolayıdır ki, geçen hafta hem AK Parti, hem de MHP’li birçok yönetici pozisyonundaki dostlarımızla görüştük. Perde arkasında gelişen gelişmelerle ilgili kafalara takılan sorulara yanıt bulmaya çalıştık.  AK Parti cephesinde gelişmeleri manşet haberimizde yer verdik. Şimdi gelelim MHP cephesine.  

Malum kamuoyunda konuşulan MHP’nin bir Aksu ısrarı var. Bunu, ‘Sağır Sultan’ bile duydu. Hala bu ısrarın devam edip etmediği, ediyorsa da, daha önce gündeme getirdiğimiz gerekçelerden farklı gerekçelerin olup olmadığı yönünde fikir alışverişinde bulunduk, yönetim kadrosundaki MHP’li dostlarla.

Samimi gerçekleşen sohbette, samimi itiraflarda bulunan MHP’li dostlar, Israrın devam ettiğinin altını çizerek, “MHP olarak Cumhur İttifakına zarar gelmemesi adına çok samimi adımlar attık. Hiçbir zaman afaki taleplerde bulunmadık. Uygun olanı neyse, o doğrultuda taleplerimiz oldu. MHP’nin mutlak suretle bir merkez ilçede adayının olması gerekiyor. Malum 5 tane merkez ilçemiz var. Aday çıkaracağımız yeri de kazanmamız gerekiyor. Muratpaşa, Konyaaltı ve Döşemealtı ilçelerinde aday çıkarmamızın bir anlamı olmaz. Kepez’de ise 3 dönemdir AK Partili bir yönetimle yönetiliyor. Gayet başarılı çalışmalar ortada. Burada bir talebimizin olması siyasi olarak etik değil. Geriye Aksu kaldı. Aksu’daki potansiyel gücümüz ortada. Mevcut belediyenin durumu da ortada. Seçmenimizin beklentisi de bu yönde. Kamuoyu araştırmaların da çıkan sonuçta bu yönde. Neden olmasın. Bu anlamda MHP’nin Aksu ısrarı var. Aksu’nun ismi İttifak masasında, hazırlanan raporlarda mevcut. Ama son kararı verecek olan da Genel Merkezimizdir” şeklinde cevaplar verildi.     

Bu açıklamalardan da anlaşılıyor ki,  MHP’li yöneticilerin haklılık payı çok yüksek. Daha öncede ifade etmiştim. Mevcut yönetim sosyal belediyecilik ilkeleri çerçevesinde, gönüllere girecek çalışmalar yapmış olsaydı, ne bu taleplerin hiç biri konuşulurdu, nede AK Parti’den mevcut belediye başkanının karşısına 7 tane aday adayı çıkardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.