Ak Parti ilçe teşkilatında uzun yıllar Kadın Kolları Başkanlığını yerine getiren ve yeni dönemde Belediye Meclis Üyesi seçilen Gülsevim Bilgiç Yavuz’ un devrettiği Kadın Kolları Başkanlığı bayrağını Saide Karataş taşıyacak. 

1974 Antalya Aksu doğumlu Karataş,  Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu. Çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olduğundan,  Ziraat okumayı tercih etmiş. Haftanın üç gününü  Kundu’daki serasında geçiren Saide hanım evli ve 2 erkek çocuk sahibi.

Çiçeği burnunda kadın kolları başkanı Saide KARATAŞ hafta sonu gazetemize konuk oldu ve bütün samimiyetiyle sorularımızı yanıtladı.

- Öncelikle şu soruyla söyleşimize başlamak istiyorum. Geçmiş de siyaset içerisinde yer aldınız mı?
- Siyasete gençlik yıllarımda meylim oldu. Siyasal Bilgiler Fakültesinde okumayı çok istedim. Ama biliyorsunuz lisede seçtiğiniz bölümler sizi yönlendiriyor. Siyaseti sadece yakından takip ediyordum, şimdiye kadar birebir içinde olmadım. Gündemi takip etmeyi kendime ilke edinmiş biri olarak siyaseti her zaman uzaktan takip edebildim.

- Neden Ak Parti?
- Ak Parti üyesiyim, kurulduğu günden bu yana hep Ak Partiden yana oldum. Ak Partiyi çevremde ve köyüm de çok destekledim. Ak Partiyi genele hitap eden bir parti sıcak ve samimi buluyorum. Ülkenin  gelişmesin de ciddi katkıları olan bir parti.  Halka hitap eden halkın yanında bir parti olduğunu düşündüğüm için tercihim Ak Parti.

- Kadın kolları başkanı olmanızdaki etkenler nedir, bizimle paylaşır mısınız?
- Seçimlerden sonra Kadın Kolları Başkanı olmayı ben kendim istedim. Kendimde bu gücü, cesareti gördüm ve müracaatımı yaptım. İlçe Başkanlığı,  Kadın kolları Başkanlığına talip olanları Ankara’ya yönlendirdi. İl Kadın Kolları Başkanımızla birlikte Ankara’ya gittik. Ankara’da Güldal Akşit ve ekibiyle birlikte görüşmelerimizi yaptık.  Aksu’da bu göreve talip olan birçok arkadaşımız vardı. Müracaatlarla  ilgili olarak Ankara’da gerekli değerlendirmeler yapılarak kriterlere uygun olmam nedeniyle Kadın Kolları Başkanlığına atanmış oldum.

- Aksu zor ve dağınık ve erkeklerin siyasette söz sahibi olduğu bir bölge siz hem siyasete yeni başlayan hem de bir kadın olarak rahat bir çalışma yapabileceğinizi düşünüyor musunuz?
- Benim siyasete atılmamadaki amacım, önce partime ve ülkeme hizmet edebilmek ve faydalı olabilmek. Başarılı olacağıma inanıyorum.

- Aksu tarım bölgesi ve kadınlarımızın çoğu tarım ağırlıklı çalışmaktalar. Aksu’da yaşayan hanımları siyasete çekmeyi başarabilecek misiniz?
- Aksu’da hanımların siyasette uzak durduğunu biliyorum. Ama tüm bunlara rağmen ilgili olanlar var seninle çalışmayı istiyoruz yanında yer alacağız diyen hanımlarımız mevcut. Sahaya inip çalışmak isteyen hanımlarımız var bundan dolayı çok karamsar değilim. Ve haftanın bir gününü tamamen kadınlara ayıracağım teşkilatta, Aksulu hanımlar gelsin bir çayımı içsinler, sorunlarını sıkıntılarını paylaşsınlar, hangi partili oldukları önemli değil, amacımız herkesi kucaklayarak dertlere derman olabilmek. Sonuçta bende bu yörenin çocuğuyum ve kadınlarımızla çok iyi iletişim kuracağımı düşünüyorum.

- Kadın kolları başkanlığı için yeniden yönetim kurulu oluşturulacak bu konuda kriterleri nedir partinizin bunları paylaşır mısınız?
- 35 seçim bölgemiz var 35 bölgeden birer kadını aramıza temsilci olarak almak istiyoruz. Kriterlerimiz partiye gönül vermiş olması, vakit ayırması ve hizmet için yer alması.

- Aksu’da çiçeği burnunda kadın kolları başkanı olarak kadınlara yönelik ilk çalışma planınız ne olacak?
- Öncelikle yönetim kurulumuzu oluşturmamız gerekiyor. Ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi var bu işe yoğunluk vermemiz gerekiyor. Haftalık toplantıları başlatacağız.  Bu toplantılarda parti amacına yönelik iyi çalışmalar ve hizmet etmek istiyoruz. Kadına yönelik çalışmalar arasında kadın sağlığı, çocuk sağlığı, annelik eğitimleri gibi seminerler düzenleyebiliriz. Ayrıca kadınlarımızın her biri bir üretici, tarımla ilgili profesyonel çalışmalar içerisine de gireceğiz. Kadınlarımızdan gelecek öneriler doğrultusunda da hareket edeceğimizi söyleyebilirim.

- Eşinizin ve çocuklarınızın sizin siyasete bakış açıları ne oldu?
- Eşim beni destekledi. Çocuklarım 12 ve 17 yaşında olduğu için bana destek oldular.

- Siyasete ilk adımı attınız, bundan sonraki hedefleriniz neler olacak?
- Sanırım bunu zaman gösterecek. Öncelikle önümüzde iki seçim var ve bu iki seçimde başarılı olabilmek şu anki hedefim bunlar.

- Aksu’nun ilk kadın kolları başkanı ve şu anda Belediye Meclis Üyesi seçilen Gülsevim Bilgiç Yavuz hanımla bir araya gelme şansınız oldu mu?
- Gülsevim Hanımla daha yeni tanıştım. Kendisi bu konuda bilgili olduğu için tabi ki onunla bir çalışma içerisine gireceğim.

- Aksulu ve Aksu’da seracılık yapıyorsunuz. Eşinizin işi dolayısıyla Antalya’da ikamet ediyorsunuz. Haftanın kaç günü Aksu da olabileceksiniz?
- İşim dolayısıyla haftanın üç gününü Aksu’da geçiriyordum. Ama bundan böyle haftanın belki de tamamını Aksu’da geçireceğim, durum onu gösteriyor.

- Söyleşi için teşekkür ediyorum. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.