Bay Başkanın Fotoğraf Albümü

Aksu Belediyesi 2014 Nisan Ayı ve 2018 Kasım Ayını içeren bir çalışma kataloğu hazırlamış ve Aksu’nun tamamına dağıtmış. Elinize aldığınız zaman kaliteli ve dolu bir çalışma gibi gözüküyor ilk başta. Tek tek sayfaları açmaya başlıyorsunuz, her sayfada Başkan Halil Şahin’in insanlarla fotoğrafları var. Biraz daha ilerliyorsunuz, sonuç pek değişmiyor. Yine kişiler bu sefer, farklı pozlar. Birkaç çocuk parkı, semt Polikliniği yine vatandaşla fotoğraflar ve tam beş yıllık çalışma tanıtım kataloğu bu şekilde bitiyor.

Bu çalışmayla ilk defa karşılaşmıyorum. Bu çalışmaları diğer belediyeler yıllardır yapıyor. Tamam, o çalışmalarda da belediye başkanlarının birkaç tane halkla yanyana görüntüleri var, elbette olmalı. Sosyal belediyeciliğin amacı insana hizmet üretmektir. Ama sonraki sayfalar kocaman beş yılda yaptıkları çalışmalarla doludur. Evet, oyunuzu bize verdiniz seçiminizi bizden yana kullandınız, bizde sizin için çalıştık, ürettik ve beş yılın sonunda bakın sizler için neler yaptık, diye vatandaşa gurur çalışma kataloğunu sunarlar. Aksu’da durum biraz farklı olmuş.

2014 yerel seçim çalışmalarında hatırlıyor musunuz? Vatandaşa şu vaatlerle gitmiştiniz. Yerel belediye, Büyükşehir ve iktidar üçgeniyle Aksu ‘Altın Çağ’ını yaşayacak! Aksu’da çok şey değişecek, demiştiniz. Birçok projeden bahsetmiş ve kitapçıklar dağıtmıştınız. O kitapçık hala bizim kitaplığımızda duruyor.

Aksu’nun sorunları çok fazla uzun soluklu zamana ihtiyacımız var gibi ifadeleriniz ve bahaneleriniz kamuoyunda hiç bitmeyecek. Oysaki idareciler, görevlere talip olduğu vakit, kentin sorunlarının bilincinde olarak bu göreve talip olurlar. İşleri mazeret üretmek değildir, çözüm üretmektir. 5 yıllık süreç bilinçli bir kadro ile kent ve kentin menfaati adına çalışmalar yapılmış olsaydı, eminim ki bu katalogda yapılmış veya tamamlanmaya yakın yada temelleri atılmış olan eserler yer alırdı. Ve vatandaşla bu paylaşılırdı. Hizmetleriyle anılan başarılı bir belediye başkanının karşısına da inanıyorum ki kimse çıkamazdı.

Bu durumda bu çalışmaya diyecek tek söz, Başkan Şahin’in fotoğraf albümü hayırlı olsun.

Kaymakam Aydın Ergün’le her ay birkaç saat

Basın mensuplarına yönelik toplantının İlkini geçtiğimiz ay düzenleyen Kaymakam Aydın Ergün’le geçen hafta ikinci defa bir araya geldik.  Aksu’nun bir yıllık bilançosu ile ilgili kısa bilgiler verdi ve 2018 yılı faaliyet verilerini bizlerle paylaştı. Kaymakamımız Aksuyu her haliyle daha önce görev yaptığı Beykoz’a benzettiğini dile getirdi. ‘Aksu’da imar planları tam oluşturulamadığı için, mevcut planlı yerlere, kurumları yapabildiklerinin altını çizen Kaymakam Ergün; Kız yurdu, spor kompleksi, hastane bunlara en iyi örnektir, dedi. ‘Her geçen gün ilçemiz büyüyor ve nüfus artışı devam ediyor. Vatandaşa hizmet götürmek zorundayız. Yaşam devam ediyor ve vatandaşın haklı ve zorunlu talepleri var. Burada yapımına başlanan hastane 300 yataklı büyük ve bölgenin tamamına hizmet verebilecek bir yapıda tamamlanacaktır. Aksu 400 bin nüfuslu bir ilçe olması hayal değil. 5-10 yıl sonra Aksu bu nüfusa ulaşacak. Buna kimsenin engel olma şansı yok. Planlamalarımızı ve çalışmalarımızı bunları göz önüne alarak yapıyoruz’ dedi.

Evet, Sayın Kaymakamımızın yaptığı toplantıdan çıkanlar bunlar. Bir konu var ki bunu paylaşmadan geçemeyeceğim. Eğitim konusuna çok fazla önem veren Kaymakamımız Aydın Ergün, yoğun mesaisinin arasına, mutlaka okul ziyaretlerini planlıyor. Aksu’nun bunu iyi bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Ayrıca toplantı sonrası hediye olarak takdim edilen, uçak maketleri içinde, kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Osman Üstündaş iktidar partisinden Meclis Üyesi Aday Adayı

İktidar Partisi Aksu belediyesi meclis üyesi aday adayı Osman Üstündaş, doyasını ilçe başkanlığına teslim eder etmez gazete ofisimizi ziyarette bulunarak aday adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Neden meclis üyesi aday adaylığı? Sorumuza Osman Üstündaş şöyle yanıt verdi; ‘Meclis üyeliği aday adaylığı benim bireysel aldığım bir karar değil. Aksu’da sözü geçen büyüklerimin düşüncelerini aldım, bana destek oldular, meclis üyesi adayı olarak Aksu’ya daha çok hizmet edersin dediler. Bunun üzerine adım attım. Uzun yıllardır Aksu’da yaşıyorum. Gözümü Aksu’da açtım. Burada kuaförlük mesleğini yıllarca icra ettim. Şu anda Emlak ve Yatırım danışmanlığı yapmaktayım. Evim Aksu’da, işyerim Aksu’da, seralarımız var aynı zamanda çiftçilik yapıyorum.

Aksuya iyi hizmet edeceğime inanıyorum. Aksu ham bir bölge, güzel bir yapılanmaya ve yenilenmeye çok müsait. Aksu denizi; yaylası, çayı olan bir bölge. Aksu bu özellikleri ile Konyaaltı yada Muratpaşa standartlarının çok üstünde neden olmasın?  Antalya’nın çok gözde bir ilçesi haline geleceğini inanıyorum. Aksu’da iş yapan insanlar, burada ikamet etmeyi de tercih edeceklerdir. Belediye Meclis Üyesi olarak daha fazla hizmet etmek istiyorum. Aksu’nun gençliğinin sesi olmak istiyorum. Aksu büyümeli, gelişmeli ve genç kardeşlerimizin isteklerine cevap verebilmeli diye düşünüyorum. Mahallemde cami, okul, mezarlık ve buna benzer bir sorun olduğu vakit, vatandaş hemen bana geliyor. Elimden geldiğince, gücümün yettiği ölçüde, çözüm üretmeye çalışıyorum. Daha fazlasını yapabilmek için meclis üyesi aday adayı oldum. Sağ görüşlü olduğum için AK Partiyi tercih ettim. Partimin yanında olacağım ve hizmet etmeye devam edeceğim.’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.