Belediye Başkanı Halil Şahin, göreve geldiğinde not ettiği iki ilkeyi daima rehber edindiğini ve “Bunlardan asla vazgeçmeyeceğim” diye kendisine söz verdiğini söyledi. Peki o ilkeler nelerdi?

HALKA ANLATACAK
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in görevdeki iki yılını doldurmasına günler kaldı. Başkan Şahin şu sıralarda, iki yılın bilançosunu anlattığı bir açıklama üzerinde çalışıyor. Ülkemizdeki bütün belediye başkanları gibi, ilçemizin belediye başkanı da, 30 Mart’ta halkın karşısına çıkacak ve geride bıraktığı süre içinde yaptığı hizmetleri bütün ayrıntıları ile anlatacak.

BİLANÇONUN ÖZETİ
Geçtiğimiz günlerde Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi yöneticilerini ağırlayan Şahin, görevdeki iki yılın özetini 5-6 cümle ile yaptı ve kendisine iki rehberin yol gösterdiğini altını çizerek vurguladı: Birincisi ‘Dikkatli planlama’, ikincisi ise ‘Projelerde halkın isteklerine göre hareket’. Başkan Şahin, bu rehberlerin kendisi için yol gösterici olduğunu kaydetti.

GEÇEN haftaki yoğun programı arasında Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi yöneticilerini de ağırlayan Belediye Başkanı Halil Şahin, bu ziyaret sırasında, 30 Mart’ta yapacağı kapsamlı açıklamanın ipuçlarını da verdi. Öncelikle bu ziyaretin detaylarını, daha sonra da Başkan Şahin’le yaptığımız görüşmeden bazı satırbaşlarını vermek istiyoruz.
Önce, ziyaretten başlayalım. Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Başkan Halil Şahin’i ziyaret ederek Aksu’nun ‘şehirleşme fotoğrafı’ konusunda detaylı değerlendirmeler aldılar. Her biri şehircilik uzmanı olan konuklarını dinleyen Başkan Şahin, 2 çalışma prensibinin altını özellikle çizdi.
Bunlardan ilki, ‘Dikkatli planlama’; diğeri ise ‘Projelerde halkın isteklerine göre hareket’ oldu. Kent merkezindeki radikal değişikliklerde bile halkın önüne sandığı koymaktan çekinmeyen Şahin’in bu sözleri özellikle ilgimizi çekti ve bir kenara yazdık. Belediye Başkanı, “Aksu inşaat yapılamaz haldeydi, biz inşaat yapılabilir hale getirdik” dedi, ancak şunu da ilave etmeyi ihmal etmedi: “Amacımız, kentimizde sosyal donatı alanlarının da yer aldığı güzel bir planlama yapmak…”
Yukarıda anlattıklarımız, yazımızın ilk bölümünü oluşturuyor. Gelelim ikinci bölüme; yani, söz konusu ziyaretten sonra Başkan’la yaptığımız görüşmeye… Kendisine, altını çizdiği iki ilkeyi hatırlattık. “Onlar benim daima rehberim oldu” diyen Şahin, bakın bunları nasıl özetledi:
“Göreve geldiğim gün not aldığım iki temel prensiptir onlar. Bugüne kadar geçen 2 yılda bana rehberlik yaptılar. Bundan sonra da rehberim olacaklar. Herkes çok iyi biliyor ki, Aksu önümüzdeki süreçte büyük bir yatırım patlaması yaşayacak. Bunların mutlaka çok dikkatli bir planlama neticesinde gerçekleştirilmesi gerekiyor. İkincisi ise halkın görüşüdür. Vicdanı olan herkes, Halil Şahin’in halkın zararına olacak bir işe kalkışmayacağını çok iyi bilir. Çok kritik konularda bile vatandaşın önüne sandığı koyup görüşünü aldık. Bundan sonra da böyle olacak. Allah nasip ederse, görev süremizi bu iki rehberin yol göstericiliğinde tamamlamak istiyorum.”
Başkan Şahin’in 30 Mart’ta yapacağı genel değerlendirme açıklamasının ipuçlarını bilmem alabildik mi?

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.