Belediye Başkanı Halil Şahin, Başkan Yardımcısı Hakkı Coşgun ve Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Köseoğlu, gazetemizi ziyaret etti. Ziyareti fırsat bilip, Aksulular adına çeşitli sorular yönelttik Başkan Şahin’e ve kendisinden ilçemizin geleceğine ilişkin önemli detaylar içeren yanıtlar aldık.

ÖNCELİKLE hemen şunu vurgulamak isteriz. Hastanemizin temeli 2016 yılı sonuna kadar atılacak. Bu arada, Macun Deresi’nin ikinci etap çalışması da 2017 yatırım programına alındı. ASAT Genel Müdürü ile yaptığı bire bir görüşmeyi aktaran Belediye Başkanı Halil Şahin, söz konusu projenin ikinci etabının Barbaros Mahallesi’nin bitimine kadar olduğunu kaydetti.

Aksu’da, bugüne kadar herkesin, yanıtını merakla beklediği bir başka soru ise Hükümet Konağı’nın temelinin ne zaman atılacağı olmuştur. Bu soruyu da yönelttik Başkan Şahin’e… “Evet Sayın Başkan, Hükümet Konağı’nın temeli ne zaman atılıyor?” Bu soru karşısında oldukça emin bir yanıt verdiği gözlenen Belediye Başkanı Halil Şahin, “İnşallah o konuyu da bu yıl sonuna kadar hallediyoruz ve ilk kazmayı vuruyoruz. Hükümet Konağı’nın tapusu alındı, geriye onaylanması kaldı” dedi.
Projede ilk maliyete belediye de katılacakmış ve bunun için bir dernek yapılanmasına gidilmiş. Bizlere, “Hayırlı olsun” demek ve elini taşın altına koyan herkese başarılar dilemek düşüyor.

Gerçekten de, bu Hükümet Konağı konusunda sabrımız tükenmeye başlamıştı. Kağıt üzerindeki projelere bakmak güzel de, herkes bir an önce işin başlamasını bekliyor. Neden? Çünkü, Aksu’nun çehresini değiştirecek Kent Meydanı Projesi’nin kalbinde, Hükümet binası yer alacak da ondan…

Ve şimdi geldik asıl önemli konuya. Aksu’da kurulacak yeni kent meydanının isminin “15 Temmuz Şehitleri Meydanı” olması düşünülüyor. Başkan Şahin, bu konuda arkadaşları ile hemfikir olduğunu, muhalefetin de bu konuyu destekleyeceğine inandığını belirtti. Okullar bölgesinden Emniyet Müdürlüğü’ne uzanan caddenin adı da “15 Temmuz Şehitleri Caddesi” oldu. Genişletme çalışmaları devam eden bu caddenin çalışmaları jet hızıyla sürüyor. Başkan Şahin ve yardımcılarını, neredeyse her gün bu caddede çalışmaları denetlerken görmek mümkün.

Ülkede yaşanan sıkıntılardan dolayı bazı çalışmaların, biraz ileri tarihlere kaydığına dikkati çeken Şahin, “Bu konuda tüm vatandaşlarımızın anlayışlı olduğunu görüyoruz ve bu da bizi çok mutlu ediyor. Sonuç olarak, Aksu için güzel şeyler yapmanın gayreti içindeyiz. Bu konuda, Belediye Meclisi’nde, iktidarı ile muhalefeti ile kaynaşmış durumdayız” yorumunu yaptı.

Sohbetimiz sırasında, Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Coşgun ve Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Köseoğlu’nun da çok değerli katkıları oldu. Projelerle ilgili çok kapsamlı ve güzel ayrıntılara ulaştık. Fakat, Başkan Şahin bunları vatandaşlara, belediye olarak kendilerinin müjdelemek istediğini söyledi. Biz de söz verdik ve o müjdelerin açıklanmasını kendisine bırakıyoruz.

Yazımızı bitirirken, bir gelişmeyi daha vurgulamadan geçemiyoruz. Mesire alanı ile ilgili de detay çalışmaların yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Şahin, “Bu yılın sonuna kadar ihaleye çıkması planlanıyor. 420 dönümlük mesire alanımızın Antalya’nın en güzide yeşil alanlarında biri olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
Aksu’nun böyle bir kent parkına gerçekten çok fazla ihtiyacı var. Bir kenti daha yaşanılır kılan bazı kriterler vardır. Bunların arasında sosyal ve kültürel altyapı nasıl büyük bir önem taşıyorsa, yeşil alanlar, çay bahçeleri, çocuk parkları ve mesire alanları da aynı ölçüde önemlidir. Aksu için alın teri döken herkese teşekkür ederken, bütün okurlarımıza mutluluk, sağlık ve başarı dolu bir hafta diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.