Uzun bir süredir Aksu’da çok şeyler konuşuluyor. Her ne kadar bu konuşmalar ve iddialarda isim verilmediyse de işaret edilen nokta aynıydı. Bir şahsiyetin tehdit ve şantaj içerikli hareketler içerisinde olduğu ve bunun sonucunda illegal taleplerde bulunduğu ifade ediliyordu.

Hatta bu taleplerin Aksu Belediyesine kadar sirayet ettiği dilden dile konuşuluyordu. Yani tehdit ve şantajdan kaynaklı illegal talepler.

Yine bir keresinde o kişinin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in adını kullanarak, Aksu’nun saygın bir iş adamının tehdit ederek illegal taleplerde bulunduğu, o saygın iş adamının bu durumu Sayın Halil Şahin’e duyurduğu, ancak Şahin’in gelişmeler karşısında çok duyarsız kaldığı oldukça konuşuldu. Bu kulis gelişmesini saygın İş adamına doğrulattıktan sonra, gazetemize isim vermeden taşımıştık. Bu gelişmelere AK Parti Meclis üyeleri Yaşar Sözen, İbrahim Köseoğlu, Ercan Ak ile AK Parti Aksu eski ilçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin şahittir.

Şahittir dememdeki maksat; saygın iş adamı, kendisini tehdit eden o şahsiyetle yaşadığı olayı isimlerini yukarıda zikrettiğim AK Partililere, yine kendi mekanında birebir anlattığındandır. Buna benzer birçok olayları sıralayabiliriz.

Geçmişte gelişmeler bu şekilde cereyan ederken gelelim günümüze…

Bilindiği üzere 2 hafta önce CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Aksu Olay Gazetesi’nin İmtiyaz sahibi Mehmet Çelik’in kendisini tehdit ederek, illegal taleplerde bulunduğunu gazetemize açıklamıştı. Sonrası Antalya Adliyesi’ne giderek Bilişim Suçları Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Haliyle hem haber değeri olması,  hem de isim vererek açıklamayı yapan kişi bir İlçe başkanı olunca, ortaya kamu yararı çıkmasından dolayı, bizlerde bunu haber olarak yansıttık.  Sonrası bekledik, iddialara muhatap kalan kişinin bir adım atmasını. Çünkü hakkında ortaya atılan iddia çok ciddi bir iddiaydı.

Biz bunları beklerken, o şahsiyet İlçe başkanının açıklamalarını köşe yazısında, “CHP’li Yıldız’ın açıklamalarını hayretle okudum” şeklinde bir cümleyle geçiştirdi. Ardından bir taraftan gündem değiştirmeye çalışırken, bir taraftan da Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i adeta itibarsızlaştıran skandal detaylar ortaya koydu.    

Yani o şahıs halkın oylarıyla seçilen bir belediye başkanının, yapmayı düşünüp te yapamadığı birçok şeyi kendisinin yaptırdığını, kendi köşe yazısında ifade etti. Haliyle bu olay hem Antalya, hem de Aksu kamuoyunda oldukça yankı getirdi ve konuşulmaya neden oldu.  Ama bu kadar pervasızca kaleme alınan ve koskoca Aksu Belediye Başkanlık makamı ile Belediye Başkanını hiçe sayan bir olay karşısında Sayın Halil Şahin sessiz kalmayı tercih etti. Bu da ayrı bir muamma.

Aynı zat ile ilgili bu sefer DSP’nin Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım çok konuşulacak bir iddiayı ortaya attı. Yıldırım, katıldığı TV programlarından tutunda mahalle toplantılarına kadar bu iddiasını defalarca tekrarladı.  

Peki, neydi bu iddia.

Mehmet Çelik’in birilerinin vasıtasıyla Aksu Belediyesinden bazı evrakları ele geçirdiğini ve bu evraklardan dolayı başta Aksu Belediye Başkan Halil Şahin olmak üzere, birçok kişiyi tehdit ederek, illegal taleplerde bulunduğunu açık bir dille iddia etti. Bu vesileyle haksız kazanç elde ettiğini ve Aksulu’ya hizmet olarak gitmesi gereken paraların Mehmet Çelik’e verildiğini öne sürdü.


Bu açıklamalar DSP’nin Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım’ın kendi ağzından çıkan ifadeler. Şayet doğruluk payı var ise, oldukça ciddi ve aynı zamanda bir skandalı da beraberinde getirecek açıklamalar.

Hal böyle olunca, hem Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin,  hem de bu iddialar karşısında adım atmamasından dolayı adı tehtidçi olarak kamuoyunda konuşulan Mehmet Çelik’in suskun kalmalarına, ne kamuoyu, neden ben bir anlam vermiş değiliz.

Bilindiği gibi bu kadar ciddi iddialar karşısında susmak, kabullenmek anlamına geliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.