Aksu’dan yola çıkarak bir markaya dönüşen firmalarımızın üst düzey yöneticileri ile başlattığımız söyleşiler dizisine Oğuzhan Tarım’ın sahibi Osman Yılmaz’la devam ediyoruz. Antalya’nın 19 ilçesinin yanı sıra çevremizdeki illere de tarım makineleri alanında hizmet veren Oğuzhan Tarım, istikrarlı bir büyüme stratejisi ile sektördeki yerini geliştirmeyi hedefliyor. İşadamı Osman Yılmaz, “Aksu bölgesindeki üreticilerin tarım teknolojileri alanındaki gelişmeleri yakından takip etmeleri takdir edilmesi gereken bir özellik” dedi. Aksu’nun markalaşan değerlerinden olan Oğuzhan Tarım’ın sahibi Yılmaz’a yönelttiğimiz sorular ve aldığımız yanıtlar şöyle…

-Genel olarak Antalya, özelde ise Aksu çiftçisinin tarım teknolojileri ile tanışıklığı ne düzeyde? Growtech gibi büyük fuarlarda bu konuda ne gibi izlenimler ediniyorsunuz?

-Şunu rahatlıkla ifade etmeliyim ki, Aksu bölgesinin çiftçisi bu konuda çok bilinçli. Antalya’nın 19 ilçesinin çiftçileri için de bunu dile getirebiliriz, ancak, özellikle Aksu bölgesinin üreticilerinin, teknolojik gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini söyleyebilirim. Sizlerin de Markaksu dergisinin standını açarak katıldığınız Growtech tarım fuarında, sadece Aksu’dan değil, bölgemizde üretimin yoğun olduğu diğer ilçelerden de, çok sayıda tanıdık çiftçiyle karşılaştım. Hepsinde, son tarımsal teknolojileri öğrenmek için büyük bir istek olduğuna şahit oldum. Tarım sektöründe iki şey çok önemlidir; birincisi bilinçli üretim, ikincisi de bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek… Bu açıdan baktığımızda, Aksu yöresinin üreticilerini kutlamak gerekiyor.

-Oğuzhan Tarım’dan söz edebilir miyiz, firmanızın tarım teknolojileri alanındaki konumu nedir?

-Biz Oğuzhan Tarım olarak sadece işin ticari boyutuyla ilgilenmiyoruz. Üreticilere eğitim ve danışmanlık alanında da destek veriyoruz. Zaten bu yüzden sektörün sevilen ve saygı duyulan bir markası haline geldik. Firmamıza gelen üreticilere, hangi makinenin kendisine uygun olduğunu ve bu makineden en verimli şekilde nasıl yararlanacağını, uzmanlarımız vasıtasıyla anlatıyoruz. Rahmetli babamın 1985 yılında kurduğu firmamız, istikrarlı bir büyüme stratejisi ile sektördeki yerini geliştirmeyi hedefliyor. Bu nedenle, ilk amacımız makine satıp ticaret yapmak değil, dost kazanmaktır. Eğer bir makinenin, çiftçinin tarlasına, bahçesine uygun olmadığını düşünüyorsak, bunu kendisine söylüyoruz. Mutlaka makine satalım diye bir uğraş içinde değiliz.


-Oğuzhan Tarım’ın Antalya bölgesinde tanıtım gezileri yaptığını da biliyoruz, bu konuda bilgi alabilir miyiz?

-Tarım Kredi Kooperatifleri, Pancar Kooperatifleri ve köylerdeki üreticileri periyodik aralıklarla dolaşarak portföyümüzde bulunan tarım makineleri ve aletlerinin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Hangi ürüne ve hangi toprak yapısına uygunsa, o makineleri çiftçilerimize anlatıyoruz.  Bu gezilerimiz sırasında 19 ilçemizin tamamına ulaşmaya çalışıyoruz. Sevindirici bir gelişmeden de söz etmeme izin verin; çevremizdeki illerde de Oğuzhan Tarım markası yerleşmeye başladı. Makine ve aletlerimize bakarsak, ağırlıklı olarak Konya, Aydın ve İzmir’deki fabrikalarla çalıştığımızı ifade etmek isterim.

-Firma olarak 2017 hedefleriniz nelerdir? Yeni yılda nasıl bir strateji takip etmeyi planlıyorsunuz?

-Çiftçilerimizle uzun yıllara dayanan dostluk köprüsünü büyütmek ve geliştirmek, temel ilkemiz olmaya devam edecek. Hem Aksu’nun hem de bölgenin üreticileri, Oğuzhan Tarım’a gelirken bir dost kapısına vardıklarını düşünecekler. Bu bizim için “olmazsa olmaz” bir prensiptir. 2017 yılında ayrıca, satışını yaptığımız makine ve aletler bakımından da çeşitlerimizi artırma gayreti içinde olacağız. Oğuzhan Tarım, “yenilikçi firma” imajından asla vazgeçmeyecek. Bu yıl olduğu gibi gelecek yıl da, tarım fuarlarına katılarak, yurt içi ve yurt dışında ulaşılan son teknolojileri incelemeyi sürdüreceğiz. Bölge çiftçisi, tarım makinelerindeki en son yenilikleri Oğuzhan Tarım’da görmeye devam edecek.


-İlçemiz tarımında nasıl bir gelecek öngörüyorsunuz?

-Aksu tarımı için bir gelecek tasarımı yaptığımızda muhteşem bir fotoğraf çıkıyor ortaya. Teknolojik donanıma verilen bu önem artarak devam ederse, ilçemizin önümüzdeki yıllarda, Antalya bölgesindeki tarımsal üretimde zirveye oturacağını öngörebiliriz. Sadece seracılık alanında değil pamukçulukta da önemli bir atılımın eşiğinde olduğumuzu belirtmek gerekiyor.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.