Erzurumlular Derneği olarak geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ettik. Misafirperverliği ve hoş sohbetini esirgemeyen Başkan Türel, Dadaşlara önem verdiğini ve Antalya’nın kültürel zenginliği için her ilden insanların burada yaşamasının Antalya için çeşitlilik olduğunu söyledi.

Başkan Türel, bizi saat 19.00 ‘da kabul etti. Bu saatte çalışıyor mu hala Başkan? diye kendi aramızda konuşurken, bir de baktık ki bizden sonra kabul edeceği epey bir randevusu var. Yani liste uzun. Bürokrasiden kabul gördüğümüz 08.00- 17.00 kavramı Başkan için geçerli değil.

Derneğimizi saatinde makamına kabul eden Başkan Türel, kendi formülü olan zencefil çayı ikramının ardından, sohbete başladı. Hem Antalya’da ki çalışmaları anlattı hemde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in başarılarına değindi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’le geçmişte çalıştıklarını, eski dost olduklarını ve Erzurum için bir kazanım olduğunu dile getirdi. Bir Erzurumlu olarak ve her yıl 8-9 defa memleketine ziyarete giden biri olarak başkanıma katılıyorum. Çünkü her gittiğimde yepyeni değişikliklerle karşılaşıyorum. Eminim birkaç sene sonra Erzurum’a ülkemizin her ilinden ve çeşitli ülkelerden Kültür ve Tarih ziyaretleri başlayacak. Bununla ilgili ciddi anlamda çalışmalar yapılmakta.

Sohbet konusu geldi Başkan Türel’in çok çalışmasına, bizden sonra da randevularınız var Başkanım, bu kadar yoğun çalışma temposunda evinize saat kaçta gidebiliyorsunuz diye sordum? Kendisi gülümseyerek her gün sabah 06.00 güne başladığını ve her gece 23.00-00.00 den önce eve gidemediğini söyledi. “Antalya için çok çalışıyoruz, kaç çalışma, kaç açılış, yapmışız onun hesabını yapmakta bile güçlük çekiyoruz” dedi.

Peki, çocuklarınıza nasıl zaman ayırıyorsunuz dedim?

Gülümsedi. “Ben eve gittiğim vakitler onlar uyumuş oluyor, hafta içi büyük oğlum beni görmek için belediyeye geliyor, dedi.

“Bakın size şöyle bir şey anlatayım; Bir gün evden çıkıyorum, büyük oğlum dedi ki, -baba nereye gidiyorsun?- Dedim ki, Yavrum işe gidiyorum. -Ne yapacaksın işte baba- dedi? Randevularım var, görüşmelerim var, dedim. –Babacım, bana da gün içerisinde bir görüşme randevusu verebilir misin?- deyince, gülümsedim, ne yapacaksın?, dedim. -Babacım seni görmeye gelmek istiyorum, dedi.

Bu konuşma hepimizi gülümsettiği kadar, Başkan Türel’in mesaisinin ne kadar yoğun ve işinin ne denli zor olduğunu gözler önüne serdi. Başarılı bir yönetici ve çocuklarıyla ancak belediye de hasret gideren bir baba.

Bu samimi ziyaretten Başkan Menderes Türel’in affına sığınarak bunu yazmak istedim. Evlatlarından aldığı krediyi, koca bir şehrin her yanını, bir baba olarak nasıl da memnun etmek için kullandığını bilelim istedim.

Başarının bedelinin bu denli zor olduğunu, bu ifadeleri duyuncaya kadar bende bilmiyordum, diyebilirim. Başkan Türel ve onun gibi yöneticilerimizin yolu açık olsun.

Başarının adı Özveri olmalı…

Başkan Menderes Türel’e Erzurumlular Derneğinin bir üyesi olarak, Antalya’da yaşayan bir birey olarak nazik daveti, misafirperverliği ve dostane muhabbeti için teşekkür ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.