Vahşet cinayetine müebbet istemi

 ANTALYA'da iş insanı İsmail Erten'in oğlu Süleyman Erten'i (30) kaçırdıktan sonra öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Süleyman ve Enes Kabakuşak kardeşler için cumhuriyet savcısı ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istedi.

12 Eylül 2018 Çarşamba 10:57
Vahşet cinayetine müebbet istemi

Antalya'da eski belediye meclisi üyesi iş insanı İsmail Erten'in oğlu Süleyman Erten'i kaçırdıktan sonra 30 Ocak 2017'de öldüren sanıkların yargılanmasına devam edildi. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talebiyle tutuklu yargılanan Süleyman Kabakuşak, Enes Kabakuşak ile tutuksuz sanık baba Mehmet Kabakuşak ve avukatları ile öldürülen Süleyman Erten'in babası İsmail Erten ve avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanıklar Süleyman Kabakuşak ve Enes Kabakuşak'ın Süleyman Erten'i tasarlayarak öldürdüğünü belirtti. Sanık Enes Kabakuşak'ın olay günü kardeşi Süleyman Kabakuşak'a telefon ederek, 'Aşağıdayım. O da burada, aşağıya in' şeklinde bilgi verdiğini, Süleyman Erten'i aracıyla birlikte yakmak için önceden bidonla benzin aldıklarını mütalaasında vurgulayan cumhuriyet savcısı, sanıkların tasarlayarak öldürme suçunu işlediklerini kaydetti. Mütalaada, adli tıp raporunda cesedin iple boğma eyleminden sonra yakıldığı da vurgulandı.

Mütalaada sanıklar Süleyman ve Enes Kabakuşak hakkında Süleyman Erten'i tasarlayarak öldürmek suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep edildi. Sanıklar hakkında ayrıca Süleyman Erten'i zincirleme biçimde ve nitelikli şekilde hürriyetinden yoksun bırakmak, babası İsmail Erten'i hürriyetinden yoksun bırakmaya kalkışmak, yakma suretiyle nitelikli şekilde mala zarar vermek suçlarından da 32 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

Savcı mütalaasında baba Mehmet Kabakuşak'ın tüm suçlardan ayrı ayrı beraatını istedi. Duruşma, sanıkların savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.



Son Güncelleme: 12.09.2018 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.